• 3

Lepa vest za nezaposlene: Besplatna obuka za varioce

Polaznici će dobiti sertifikate akreditovane od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

  • 3
aparat za varenje, welding machine

Foto: pixabay.com

Posao varioca jeste jedan od težih i zahtevnijih, ali je u poslednje vreme sve popularniji, najviše zbog činjenice da je veoma tražen i odlično plaćen. Zato je država rešila da pomogne da se što više mladih ljudi doškoluje i obuči upravo za ovo zanimanje.

Udruženje Nova inicijativa mladih sprovodi projekat ,,Znanjem do novog posla’’ za koji je dobilo sredstva od Ministarstva omladine i sporta. Projekat ima za cilj obuku 40 mladih za poslove varioca u trajanju od 3 meseca. Besplatna obuka počinje od 16. septembra 2020. i trajaće do 7. decembra 2020. godine. Obuka će se održavati tri puta nedeljno. Više detalja zainteresovani će dobiti prilikom intervjua.

Posle teorijske i praktične obuke, polaznici će dobiti sertifikate akreditovane od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Svi zainteresovani od 18 do 35 godina mogu da se prijave na mejl novainicijativamladih@gmail.com, a rok za prijavu je 12. septembar 2020.

U prilogu je neophodno poslati svoju biografiju i motivaciono pismo. Stručna komisija će nakon pristiglih zahteva razmotriti prijave svih kandidata i napraviti uži izbor prijavljenih koji će biti pozvani na intervju, u najkraćem roku.

Nakon intervjua komisija će doneti odluku o polaznicima kursa za varioce. Polaznici će dobiti sve instrukcije o detaljima obuke i vremenskim terminima, nakon odabira.

Organizatori zadržavaju diskreciono pravo na izmenu rokova zbog epidemiološke situacije.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A jel ima neki

    kurs za čišćenje zlatnih poluga u državnom trezoru?

  • DRagutin

    Znači pare samo? A to što je ljudsko telo izloženo izuzetno visokoj radijaciji nikom ništa? Što su isparenja od vara toliko kancerogena, opet nikom ništa? A i plate nisu neke, 500-800€ u Srbiji... Pa ko voli neka izvoli...

  • Zeki

    😂😂😂 ma evo svet trci da bude varioc

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke