• 3
 ≫ 

Lepa vest za nezaposlene: Besplatna obuka za varioce

 ≫ 

Polaznici će dobiti sertifikate akreditovane od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

 • 3
aparat za varenje, welding machine

Foto: pixabay.com

 

Posao varioca jeste jedan od težih i zahtevnijih, ali je u poslednje vreme sve popularniji, najviše zbog činjenice da je veoma tražen i odlično plaćen. Zato je država rešila da pomogne da se što više mladih ljudi doškoluje i obuči upravo za ovo zanimanje.

Udruženje Nova inicijativa mladih sprovodi projekat ,,Znanjem do novog posla’’ za koji je dobilo sredstva od Ministarstva omladine i sporta. Projekat ima za cilj obuku 40 mladih za poslove varioca u trajanju od 3 meseca. Besplatna obuka počinje od 16. septembra 2020. i trajaće do 7. decembra 2020. godine. Obuka će se održavati tri puta nedeljno. Više detalja zainteresovani će dobiti prilikom intervjua.

Posle teorijske i praktične obuke, polaznici će dobiti sertifikate akreditovane od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Svi zainteresovani od 18 do 35 godina mogu da se prijave na mejl novainicijativamladih@gmail.com, a rok za prijavu je 12. septembar 2020.

U prilogu je neophodno poslati svoju biografiju i motivaciono pismo. Stručna komisija će nakon pristiglih zahteva razmotriti prijave svih kandidata i napraviti uži izbor prijavljenih koji će biti pozvani na intervju, u najkraćem roku.

Nakon intervjua komisija će doneti odluku o polaznicima kursa za varioce. Polaznici će dobiti sve instrukcije o detaljima obuke i vremenskim terminima, nakon odabira.

Organizatori zadržavaju diskreciono pravo na izmenu rokova zbog epidemiološke situacije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Zeki

  7. septembar 2020 | 14:56

  😂😂😂 ma evo svet trci da bude varioc

  2
  4

  Podelite komentar

 • A jel ima neki

  8. septembar 2020 | 04:08

  kurs za čišćenje zlatnih poluga u državnom trezoru?

  1
  0

  Podelite komentar

 • DRagutin

  7. septembar 2020 | 19:09

  Znači pare samo? A to što je ljudsko telo izloženo izuzetno visokoj radijaciji nikom ništa? Što su isparenja od vara toliko kancerogena, opet nikom ništa? A i plate nisu neke, 500-800€ u Srbiji... Pa ko voli neka izvoli...

  0
  2

  Podelite komentar