• 0

Posle dva sata pregovora, članovi SES bez izjava: Da li će biti sporazuma oko minimalca?

Završni razgovori posle vikenda

  • 0
novčanik Foto: unsplash.com

Predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade Srbije ponovo su danas razgovarali o visini minimalca u narednoj godini, a nakon kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta (SES) nisu želeli da komentarišu ishod sastanka i to da li je eventualno postignuto rešenje i došlo do promene ranijih stavova.

Predstavnici sindikata su kratko za Tanjug rekli da nakon kolegijuma ne daju izjave i da će javnost zvanično o ishodu obavestiti u ponedeljak 14. septembra, kada su zakazani završni razgovori, odnosno sednica SES-a, a potom i konferencija za novinare.

Kolegijumu u prostorijama UGS "Nezavisnost" prisustvovali su ministar finansija Siniša Mali, ministar za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, predsednik UGS Nezavisnost Zoran Stojiljković, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović i predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić.

Sastanak je počeo oko 10 sati jutros i trajao je oko dva sata.

Predstavnici sindikata i poslodavaca na jučerašnjem sastanku pregovaračkih timova, uoči održavanja kolegijuma, nisu uspeli da približe stavove u pogledu visine minimaca u idućoj godini i ostali su pri svojim, ranije iznetim predlozima.

Sindikati su stava da bi minimalna cena rada trebalo da prati visinu minimalne potročaške korpe koja iznosi oko 37.000 dinara.

A šta a je u korpi koju bi trebalo da pokrije minimalac, ako se izbore za veći, čitajte u našoj posebnoj vesti OVDE.

Minimalnu zaradu prima oko 350.000 ljudi u Srbiji. Vlada je prošle godine povećala minimalac sa 27.000 dinara na oko 30.000 dinara u 2020.

Odgovorite nam u našoj anketi - šta mislite koliki treba da bude minimalac u Srbiji, i pišite nam u komentarima sa koliko vi možete da preživite mesec?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>