• 1
 ≫ 

Nemačka ambasada u Beogradu promenila uslove za vizu: "Kod 40% svih zahteva nedostaju dokumenti"

 ≫ 

"Kao rezultat toga, postupci za izdavanje viza su dugotrajni i zauzimaju značajne resurse kod nas. Dakle, pomozite nam. Isplati se", navode iz ambasade

 • 1
pasoš, putovanje, karta

Ne pakujte kofere pre vremena / Foto: Pixabay

Ambasada Nemačke u Beogradu objavila je danas na svom Fejsbuk profilu da će 21. septembra tekuće godine promeniti uslove za podnošenje zahteva za vizu. 

"U budućnosti ćemo u obradu prihvatiti samo kompletne zahteve za vizu. Zašto? Kod 40% svih zahteva za vizu nedostaju dokumenti relevantni za donošenje odluke. Kao rezultat toga, postupci za izdavanje viza su dugotrajni i zauzimaju značajne resurse kod nas", naveli su i dalje dodali:

"Iz tog razloga je prihvatanje kompletnih zahteva najefikasniji put za povećanje broja zahteva koji će se primiti i samim tim skratiti vreme čekanja na termin. Dakle, pomozite nam. Isplati se. Sve neophodne informacije za podnošenje zahteva za vizu, pronaći ćete na našoj internet stranici www.belgrad.diplo.de."

Ovo su odgovori na dva najčešće postavljena pitanja: Kako zakazati termin? i Šta treba poneti za podnošenje zahteva?

Na stranici Vize i ulazak u Nemačku prvo izaberite kategoriju u zavisnosti od svrhe Vašeg putovanja (spajanje porodice, zapošljavanje, obrazovanje i usavršavanje ili Šengen vize). Više o tome na fotografiji broj 1.

nemačka ambasada u beogradu

Fotografija broj 1 / Foto: Printscreen/belgrad.diplo.de

Što se tiče drugog najčešće postavljanog pitanja, odgovor potražite na fotografiji broj 2.

nemačka ambasada u beogradu

Fotografija broj 2 / Foto: Printscreen/belgrad.diplo.de

Zahtev za izdavanje vize se podnosi Odeljenju za vize Ambasade Savezne Republike Nemačke u ul. Kneza Miloša 75, 11000 Beograd. Pre podnošenja zahteva za vizu neophodno je da zakažete termin, piše na sajtu ambasade.

Nemačka je, inače, odlučila da će produžiti dozvolu za dolazak radnika sa Balkana, a više o tome pročitajte OVDE.

Video: Vučić: Nemačke kompanije zapošljavaju skoro 65.000 ljudi u Srbiji

(Telegraf Biznis/Foto: belgrad.diplo.de)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Voja

  29. januar 2022 | 08:33

  Molimo vas da radnici preko 45 godina dobiju olakšice profesionalni vozac medicinari i ostale struke koje su potrebne Nemackoj hvala

  1
  0

  Podelite komentar