• 0
 ≫ 

Opet nude Sava centar na tenderu, cena još niža nego prošli put. Da li će se sad prijaviti Delta?

 ≫ 

Napokretnost se otuđuje u viđenom stanju bez prava kupaca na naknadnu reklamaciju

  • 0
Sava Centar CS SC zgrada Printskrin: Google

Grad Beograd ponovo je danas oglasio prodaju Sava centra, po početnoj ceni od 21,9 miliona evra, koja je niža za 5,5 miliona evra nego u prethodnom oglašavanju početkom avgusta.

Na prodaju je oglašen objekat poslovnih usluga Centar Sava u Ulici Milentija Povića, kao i katastarska parcela ukupne površine 29.374 metra kvadratnih. Učesnik u postupku dužan je da uplati depozit za učešće u postupku u iznosu od 2,1 milion evra.

Ponude se mogu dostaviti do 25. septembra do 10 časova, a otvaranje ponuda biće održano istog dana u 13 casova u Maloj sali na 20. spratu poslovne zgrade Gradske uprave grada Beograda, u Ulici kraljice Marije1.

Kupac se obavezuje da u roku od pet godina od dana isplate celokupnog iznosa kupoprodajne cene, izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta poslovnih usluga, čija ukupna vrednost svih radova ne može biti niža od 50 miliona evra, navodi se na sajtu Grada Beograda.

Napokretnost se otuđuje u viđenom stanju bez prava kupaca na naknadnu reklamaciju, navodi se u oglasu objavljenom na sajtu Grada Beograda.

Konačna kupoprodajna cena nepokretnosti biće utvrđena nakon sprovedenog postupka prikupljanja pismenih ponuda.

Kupac će se obavezati da neće promeniti namenu nepokretnosti, odnosno da će objekat ostati u funkciji kongresnog turizma, imajući u vidu da Sava centar uživa status prethodne zaštite.

Prodaja Sava centra oglašena je posle višegodišnjih neuspešnih pokušaja pronalaženja privatnog partnera, a poslednji put je oglašena 2. avgusta po početnoj ceni od 27,4 miliona evra, uz obavezu kupca da uloži minimum 50 miliona evra u njegovu obnovu u roku do pet godina. Na poslednjem tenderu, Delta holding koja se više puta prijavljivala nije učestvovala, mada se ponovo javio interes. 

Video: Vesić o prodaji Beograđanke: Grad prodaje svoj deo, namena zgrade se ne menja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>