• 2
 ≫ 

Grčka zatvorena i posle 15. septembra? "Ostaje "zarobljeno" 100 miliona € novca naših ljudi"

 ≫ 

Aleksandar Seničić (Juta) kaže da je takva odluka očekivana, jer je epidemiološka situacija u Grčkoj loša

  • 2
zakintos, grčka, plaža, navadjo

Grčka / Foto: Pixabay.com

Direktor Jute, Aleksandar Seničić, rekao je da je oko 100 miliona evra novca građana Srbije - preko turističkih agencija - "zarobljeno" u Grčkoj i drugim destinacijama, kao što su Španija, Italija.

- Politika je dominantna ali da sačekamo zvaničnu odluku Grčke o odlasku turista iz Srbije posle 15. septembra u tu zemlju - kaže Seničić, a pišu Vesti online.

Grčka najverovatnije ostaje zatvorena za turiste iz Srbije i posle 15. septembra. Seničić kaže da je takva odluka očekivana, jer je epidemiološka situacija u Grčkoj loša.

- Ono što je najznačajnije je da već 15 dana pokušavano u razgovoru sa grčkom ambasadom da omogućimo službena putovanja agencija. Ne možemo ući ni pod kojim uslovima u Grčku - rekao je Seničić, dodajući da je traženo da se pod određenim uslovima omoguće službena putovanja uz PCR test.

Seničić podvlači da će se novac teško odblokirati, jer Uredba o zamenskim putovanjima je zbog toga doneta, da bi se zaštitile i turističke agencije, ali i novac potrošača.

- Grčka donela propis gde je dobavljačima, našim davaocima usluga, hotelijerima, vlasnicima privatnih kuća omogućila da novac koji smo mi uplatili ne moraju da vrate - da mogu da ga vrate početkom 2022. godine, kao i mi našim putnicima - kaže on, i dodaje:

"Jedan dobar deo davalaca usluga u Grčkoj ne želi da odradi taj novac koji je kod njih već mesecima, ili godinu dana, uzimajući pomoć od države oni preživljavaju, a nama nude povraćaj novca, a u međuvremenu rade sa drugim tržištima i gostima. To nas dovodi u neprijatnu situaciju prema našim putnicima i o tome moramo pod hitno da razgovaramo".

- Mi moramo da zaštitimo prava putnika - ističe direktor Jute. Što se tiče rada turističkih agencija, Seničić kaže da posla nema, smanjen je obim posla 92 ili 93 odsto i nada se sektorskoj pomoći države krajem sezone. Prema njegovim rečima, samo jedna turistička agencija je ušla u proces likvidacije.

Video: Laguna Giola: Prirodni i jedinstveni bazen Tasosa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    12. septembar 2020 | 10:40

    Eto vam braca grci i ostale nebuloze. Kad je najteze samo vas iskuliraju, ali kadJe dobro samo dodjite... ma fuj

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>