• 0

Epl je za svoje zaposlene kreirao specijalne maske: Nudi dva modela, a ovo ih čini posebnim

Kompanija ima ukupno skoro 140.000 radnika širom sveta

  • 0
Apple prodavnica

Epl ima ukupno skoro 140.000 radnika širom sveta / Foto: Shutterstock

Epl (Apple) je razvio maske koje kompanija počinje da distribuira kancelarijama i zaposlenima u maloprodaji kako bi ograničila širenje kovida-19.

"Apple Face Mask" je prva koju je za svoje osoblje kreirao tehnološki gigant, preko kompanije Cupertino iz Kalifornije. Drugi model, koji se zove "ClearMask", nabavljen je negde drugde, ali proizvođač nije poznat.

Epl se početkom krize aktivirao na tom polju i distribuirao milione drugih maski zdravstvenom sektoru. Sada je za svoj tim širom sveta obezbedio specijalne maske, na kojima su radili inženjerski i industrijski dizajneri, oni koji su radili na osmišljavanju uređaja kao što su ajfon i ajped.

Sastoji se od tri sloja za filtriranje dolaznih i odlaznih čestica. Može se oprati i ponovo koristiti čak pet puta, rekli su iz kompanije zaposlenima. Maska se vizuelno potpuno uklapa u Eplov stil, prijatna je za nošenje, obezbeđuje dotok kiseonika, i pokriva nos i bradu u celosti.

Kompanija Tima Kuka je potvrdila vest i rekla da je sprovela pažljivo istraživanje i ispitivanje kako bi pronašla prave materijale za pravilno filtriranje vazduha, a da pritom ne ometa isporuku lične zaštitne opreme. Epl će početi da šalje "Apple Face Mask" osoblju tokom naredne dve nedelje.

 

 

"ClearMask" je prva hirurška maska koju je procenila FDA i koja je potpuno prozirna. Prikazuje celo lice tako da ljudi koji su gluvi ili nagluvi mogu bolje da razumeju šta im govori osoba koja nosi masku. Epl je u tom smislu sarađivao sa univerzitetom "Gallaudet" iz Vašingtona, koji je specijalizovan za obrazovanje (na)gluvih učenika.

 
 
 
View this post on Instagram

Apple Face Mask Photo @appledsign / Concept Justin CiapparaA post shared by Apples Fresh (@applesfresh) on

 

Kompanija je model već testirala u tri Eplove prodavnice. Gigant takođe istražuje sopstvene opcije transparentnih maski. Pre dizajniranja maski za radnike, Epl je zaposlenima davao standardne maske od platna. Osim toga, nudi osnovne hirurške maske kupcima koji posećuju njegove maloprodajne objekte.

Video: Postavljen aparat za bezkontaktnu kupovinu maski na aerodromu Nikola Tesla

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>