• 0

Netflix se prvo izvinjavao, a sada brani sporni film koji je izazvao haos na mrežama

Kompanija je pre nekoliko dana u zvaničnoj izjavi ohrabrila ljude da pogledaju film, rekavši da je to "društveni odgovor na seksualizaciju dece"

  • 0
Cuties Netflix Scena iz filma "Cuties" / Foto: Printskrin Youtube/Netflix

Najpopularniji striming servis za filmove i serije bio je na udaru prošlog meseca zbog francuske drame "Cuties", za koju dobar deo javnosti tvrdi da je "mamac za pedofile".

Netflix je povukao sporne postere koji su naišli na osudu, a na kojima poziraju 11-godišnje devojčice. Priča prati devojčicu koja ulazi u svet plesa, a ova nagrađivana drama delo je režiserke Maimune Dokur, koja je, kako kaže, želela da postigne suprotan efekat: da se stane na put seksualizaciji ženskog roda.

Sve u svemu, američki gigant se u avgustu izvinio na Tviteru, mada je sada našao način da ipak odbrani ovaj film, tretirajući ga kao umetničko delo.

Netflix je pre nekoliko dana u zvaničnoj izjavi ohrabrio ljude da pogledaju film, rekavši da je to "društveni odgovor na seksualizaciju male dece" i "snažna priča o pritisku sa kojim su devojke suočene na društvenim mrežama i, uopšte, u okolini, tokom odrastanja".

Dokur je rekla da se nada da su film već pogledali oni koji ga kritikuju, tj. da ne sude napamet. "Nakon što ga pogledaju, oni koji nisu, shvatiće da smo u istoj borbi, svi zajedno protiv hiperseksualizacije naše dece". Ipak, film je dobio i pozitivne ocene.

Peticiju da se ukine pretplata na Netflix do sada je potpisalo oko 617.000 ljudi. Da li ste odgledali ovaj film i kakvi su vaši utisci?

Video: Da li znate koliko Srba je dobilo Oskara?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>