• 0

Traži se hitna obustava pošiljki: Amazon prodaje neispravne uređaje koji mogu da eksplodiraju

"Šokirani smo i zaprepašćeni što Amazon ponovo nije uspeo da spreči prodaju opasnih proizvoda, a ovoga puta kao proizvođač brenda AmazonBasics ima punu odgovornost", rekli su demokratski senatori, koji su i uputili pismo prvom čoveku kompanije Džefu Bezosu

  • 0
Amazon, paket, pošiljka, žena

Amazon na meti kritika zbog neispravnih aparata / Foto: Shutterstock

Demokratski senatori Ričard Blumental, Bob Menendes i Edvard Markej napisali su u petak pismo izvršnom direktoru Amazona, Džefu Bezosu, pozivajući kompaniju da hitno zaustavi prodaju proizvoda privatne marke AmazonBasics, koji su navodno eksplodirali i pretrpeli druge električne kvarove.

Pismo je odgovor na CNN-ov članak, objavljen u četvrtak, u kojem se tvrdi da je Amazon ignorisao žalbe vezane za bezbednost i nastavlja da prodaje potencijalno opasne proizvode AmazonBasics.Senatori su pozvali diva da odmah zaustavi prodaju bilo kog proizvoda sa privatnom etiketom koji je neispravan, da obavesti kupce koji su kupili proizvode i da sarađuje sa američkom Komisijom za bezbednost potrošačkih proizvoda kako bi ih opozvala.

Tražili su od Amazona da kupcima pruži dodatne informacije o sigurnosti proizvoda AmazonBasics u trenutku prodaje i da "prioritet bude bezbednost kupaca nad prodajom", posebno s obzirom na to da se kupovina putem interneta povećala tokom pandemije korona virusa. Senatori su kritikovali Amazonov odgovor na žalbe i apele, konstatujući da kompanija nije ažurna i ne trudi se dovoljno u nameri da zaštiti potrošače od neispravnih proizvoda.

"Šokirani smo i zaprepašćeni što Amazon ponovo nije uspeo da spreči prodaju opasnih proizvoda, a ovoga puta kao proizvođač brenda AmazonBasics ima punu odgovornost", rekli su senatori. CNN je pronašao najmanje 1.500 recenzija kupaca, za više od 70 artikala, sa opisima proizvoda koji eksplodiraju, zapale se ili nose druge rizike. AmazonBasics nudi povoljne proizvode, uključujući sitnu elektroniku, kućne aparate, kancelarijski pribor.

Senatori su napisali da je Amazon tvrdio da proizvodi koji nisu uklonjeni ispunjavaju važeće sertifikate o sigurnosti. "Međutim, da su ovi proizvodi u dovoljnoj meri zadovoljili sigurnosne standarde, ne bi se zapalili", napisali su oni.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>