• 0

Booking.com zatvara kancelariju u ovom gradu iz našeg komšiluka

U 2019, Booking.com je imao skoro 26,5 hiljada zaposlenih širom sveta

  • 0
Grad Split

Split / Foto: Pixabay

Zaposleni u splitskoj Booking.com kancelariji pogođeni su najavljenim promenama u poslovanju, budući da je korona kriza značajno uticala na hrvatski turizam, a pre svega na Dalmaciju.

Booking.com, jedna od vodećih svetskih onlajn platformi za rezervaciju smeštaja, odlučila je da stavi ključ u bravu u ovom gradu, prenosi Poslovni dnevnik. Vest je i zvanično potvrđena za Slobodnu Dalmaciju juče, iz sedišta ove firme, koje je u Zagrebu.

O tome se, ipak, već danima šuškalo među brojnom grupom splitskih iznajmljivača i turističkih radnika, koji su već godinama preko posla upućeni na Booking.com.

"U avgustu smo najavili kako ćemo zbog devastirajućeg uticaja krize biti primorani da na globalnom nivou smanjimo broj radnika. Nažalost, možemo da potvrdimo da su zaposleni u našoj splitskoj kancelariji takođe pogođeni najavljenim promenama u poslovanju", poručeno  je Slobodnoj Dalmaciji iz Bookinga.

U 2019, Booking.com je imao skoro 26,5 hiljada zaposlenih širom sveta.

Video: Kolona od nekoliko kilometara na hrvatskoj granici: Turisti naglo prekidaju odmor i beže

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>