• 0

Tamo gde suvereno vladaju sećanja, ukusi i proizvodi: Počeli su s njih 12, a danas imaju čuvarkuću

"Čuvarkuća" i "Ukusi moga kraja" su garancija za vrhunski kvalitet i domaće poreklo proizvoda koje su u ponudi Idea Merkator-S marketa

  • 0

Pravo na korišćenje žiga “Čuvarkuća”, u okviru projekta Privredne komore Srbije “Stvarano u Srbiji”, kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla, dobilo je krajem avgusta 75 proizvoda, a još 239 zahteva je u obradi. Očekuje se da će, već početkom jeseni, oko tri stotine domaćih proizvoda nositi oznaku “Čuvarkuća”. U konkurenciji su proizvodi različitih industrija, a pravo na žig za sada je dobilo najviše brendova iz prehrambenog sektora.

Projekat “Stvarano u Srbiji” i žig koji ga prati predstavljaju izuzetan doprinos podrške domaćoj privrediIpak na kraju dana sve zavisi od običnih građana i onoga koliko su oni zainteresovani da kupuju domaće. Kako su nam rekli kupci u prodavnici Idea ono što njih zanima je kvalitet što se teško nalazi kod robe masovno proizvedene u inostranstvu.

Zato je još jedan od projekata koji predstavljaju dobar primer podrške domaćoj privredi, a pre svega malim proizvođačima, jesu „Ukusi moga kraja“. To je brend koji je nastao pre pet godina, a koji je kompanija Mercator-S razvila u saradnji sa malim domaćim proizvođačima. Cilj projekta je da mali srpski proizvođači dobiju “gotov” brend u okviru kog će moći da plasiraju svoje proizvode, razvijaju svoje porodične kompanije, i zapošljavaju nove ljude.

Brend ’Ukusi moga kraja’ postoji već pet godina, a sve je počelo sa samo 12 proizvođača i 60 proizvoda. Danas brend ima više od 200 proizvoda, i stvara se zajedno sa 30 srpskih proizvođača. Ukusi moga kraja najuspešniji su projekat kompanije Mercator-S jer su osvojili najviše oznaka „Čuvarkuća“. Kompanija je izuzetno posvećena podršci malim domaćim proizvođačima i plasmanu srpskih proizvoda koji su izuzetnog kvaliteta. O tome govori činjenica da kao nacionalni trgovinski lanac, Mercator–S, čak 97% vrednosti robe nabavlja u Srbiji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>