• 0

Gigant bi uskoro mogao da broji milion radnika, a planira i 100 novih lokacija

Krajem juna Amazon je imao 876.800 radnika

  • 0
Amazon, kompanija, logo

Krajem juna Amazon je imao 876.800 radnika / Foto: Tanjug/AP

Amazon zapošljava još 100.000 radnika širom SAD i Kanade, što je otprilike proširenje njegove globalne radne snage za 10 odsto. Gigant e-trgovine će, takođe, samo u septembru otvoriti 100 novih operativnih lokacija.

To uključuje centre za skladištenje robe, dostavne stanice i centre za sortiranje. Otvoriće se mnogo novih radnih pozicija, u skladu sa novim zadacima, koje je iznedrila pandemija, prenosi Biznis Insajder, i dodaje da je reč o poslovima na puno i skraćeno radno vreme.

Amazon je već otvorio više od 75 novih lokacija i regionalnih vazdušnih čvorišta u SAD i Kanadi 2020. godine. Prošle nedelje je otvorio novi centar za skladištenje u Kaliforniji, sa više od 1.000 stalno zaposlenih. Krajem juna Amazon je imao 876.800 radnika, ne računajući proizvođače i radnike zaposlene na određeno.

Imperija Džefa Bezosa je osetno napredovala ove godine, jer je rasla potražnja za onlajn kupovinom zbog korona virusa, pa je tako gigant pre nekoliko meseci uposlio 175.000 novih ljudi. Tamo gde im je teže da nađu radnike (Detroit, Njujork, Filadelfija...) nude vaučere od 1.000 dolara, dok je početna satnica 15 dolara.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>