• 0

Nova donacija za KBC "Bežanijska kosa"

Kliničko bolnički centar „Bežanijska kosa“ je od juna meseca određena za lečenje pacijenata pozitivnih na Kovid-19

  • 0
KBC Bežanijska Kosa - vakcina, infuzija Foto: Milena Đorđević

U okviru akcije za borbu protiv virusa Kovid-19 koju su pokrenuli Fond B92 i Srpski filantropski forum, Kliničko bolničkom centru “Bežanijska kosa” donirana je nova medicinska oprema ukupne vrednosti 3.843.710 dinara. Nabavljen je jedan klinički pacijent monitor, 38 komada merača krvnog pritiska i 10 protokomera za kiseoničku terapiju sa ovlaživačem.

Kliničko bolnički centar „Bežanijska kosa“ je od juna meseca određena za lečenje pacijenata pozitivnih na Kovid-19, tako da će ova vredna donacija u opremi biti od ogromne pomoći zaposlenima i pacijentima u ovoj ustanovi.

Kompanija donator, koja je želela da ostane anonimna, a koja je u okviru ove akcije već donirala značajna sredstva za srpske kovid bolnice, obezbedila je novac za nabavku pacijent monitora EV1000 koji može da da značajne informacije o stanju pacijenta, bitne za njegovo dalje lečenje, kao i 38 merača krvog pritiska.

Pored ovih aparata, KBC „Bežanijska kosa“ donirano je i 10 protokomera sa ovlaživačem, a to je donacija kompanije MOL Srbija, koja je takođe pomagala u nekoliko navrata zdravstvenim ustanovama u Srbiji od početka pandemije virusa korona. Protokomer se koristi za primenu kiseonične terapije kod pacijenata kojima je neophodna mala potpora spontanom disanju, u smislu povećane koncentracije kiseonika od one koja se nalazi u ambijentalnom vazduhu.

Direktorka KBC „Bežanijska kosa“ doc. dr Marija Zdravković zahvalila se Fondu B92 za ovu i mnogobrojne donacije koje su realizovane tokom prethodnih meseci i ovom prilikom istakla:

- Donacije koje su realizovane od strane Fonda B92 u vidu respiratora, protokomera za kiseoničnu terapiju, aparata za merenje krvnog pritiska i nešto što bismo posebno naglasili, donacija jednog od trenutno najsavremenijih pacijent monitora za hemodinamsko praćenje (EV1000), su od izuzetnog značaja za dalje funkcionisanje našeg centra. S obzirom da smo trenutno centar koji će u narednom periodu zbrinjavati pacijente sa Kovid-19 infekcijom, donacija EV1000 monitora, kao i drugih medicinskih aparata i uređaja, unaprediće našu borbu sa najtežim oblicima ove bolesti i pomoći nam da smrtnost, koja je u našoj ustanovi i inače na veoma niskom nivou od početka epidemije, bude još niža -

Predsednik UO Fonda B92 i izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić izjavio je prilikom uručenja donacije: - Veoma smo zadovoljni činjenicom da smo uspeli da pronađemo donatora za narudžbinu koju smo dobili za specijalni pacijent monitor koji je u funkciji preciznije dijagnostike i praćenja pacijenata obolelih od Kovida 19. Takođe, kroz našu akciju uspeli smo da prikupimo i sredstva za kupovinu skoro 100 protokomera za srpske kovid bolnice. Nastavljamo sa akcijama u cilju osnaživanja zdravstvenog sistema -

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>