• 7

Vlada Srbije usvojila minimalac za 2021. godinu: Evo šta tačno piše u odluci

Minimalna zarada veća 6, 6 odsto

  • 7
Dinari, novac, plata, pare, novčanik

Foto: A. Nalbantjan

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, da minimalna cena rada za 2021. godinu bude 32.126 dinara, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Podsetimo, juče je nakon održane sednice Socijalno - ekonomskog saveta odlučeno da će minimalna cena rada za 2021. godinu biti veća za 6,6 odsto, što znači da će ovogodišnji minimalac od 30.000 dinara biti uvećan za oko 2.000 dinara.

- I u vreme pandemije, Vlada Srbije uspela je da poveća minimalac, a to je rezultat odgovorne politike. Takođe, pokazalo se da je Srbija u toku pandemije sprovela odgovarajuće mere čime je sačuvala ekonomsku i privrednu stabilnost - rekao je ministar Zoran Đorđević i naglasio da se od cilja da do 2025. godine plata bude 900, a penzija 440 evra, neće odustati.

Vlada Srbije je presekla da minimalna zarada od naredne godine bude povećana sa 30.000 na 32.126 dinara. To je povećanje od 6,6 odsto u odnosu na ovogodišnji minimalac, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

To znači da će cena radnog sata u Srbiji poskupeti na 183 dinara. 

Predsednici sindikata čiji predlog za povećanje minimalne zarade za narednu godinu danas nije prihvaćen, rekli su da ovakvu zaradu prima u Srbiji između 350.000 i 370.000 građana i da će oni podneti najveći teret krize.

Video: Mali: Od 1. januara minimalac veći za 2.000, isnosiće 32.126

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    Povećali su minimalac za 2000 dinara? Eeee, jadna li si Srbijo zemljo...

  • Jaja

    Do sad je bilo zlatno doba, nikad bolje i nigde bolje nego u zemlji nedođiji, ali od sad kreće brilijantsko doba😂😂😂😂.

  • Pavle

    Sramota šta nam rade.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke