• 0

Stranci ovde ostavljaju na desetine milijardi dolara, a sada nema ni centa od njih

Turistička sezona u Singapuru je "pukla", pa se Vlada aktivirala da namami domaće posetioce

  • 0
Singapur

Singapur / Foto: Pixabay

Singapur se okreće domaćem turizmu, jer su njegove granice uglavnom zatvorene za inostrane posetioce zbog korona virusa. Sektor turizma u toj zemlji je teško pogođen, budući da ona u dobroj meri zavisi od te privredne grane.

Naime, Singapur je godinu započeo snažno sa 1,69 miliona posetilaca u januaru, što je rast sa 1,62 miliona iz istog meseca 2019. Međutim, kako su vlasti nastojale da kontrolišu širenje epidemije, nametnuta su ograničenja vezana za putovanja, kao i svuda u svetu.

Ipak, bolje su prošle zemlje koje se ne oslanjaju u tolikoj meri na turizam. Čali Mah, predsedavajući Turističkog odbora Singapura rekao je da je reč o maloj zemlji, koja inače ne računa na domaće turiste, ali da se sada javila ta potreba, jer nemaju izbora.

- Ono što sada pokušavamo je da podstaknemo Singapurce da posete neke od naših lokalnih turističkih atrakcija - kaže on. Vlasti tako pokušavaju da nadoknade deo nedostatka prihoda od turizma.

Singapurski putnici su u 2018. godini imali oko 25 milijardi USD troškova vezanih za turizam u inostranstvu, prenosi CNBC. Cilj je da se oko 10% tog iznosa prikupi od domaćih putnika, rekao je Mah.

Turisti koji su posetili Singapur prošle godine potrošili su 20,4 milijarde dolara, pokazuju podaci Vlade te zemlje. Turistički odbor Singapura pokrenuo je kampanju "SingapoRediscovers" u julu, kako bi podstakao stanovnike Singapura da troše na hotele, restorane i atrakcije.

Vlada je takođe najavila da će stanovnicima podeliti 320 miliona singapurskih dolara u ime "turističkih kredita", kako bi podstakla lokalnu potrošnju na domaća putovanja.

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>