• 0

Urgentno vraćanje na posao: Vodeća američka banka tvrdi da su se zaposleni opustili u radu od kuće

Ovo je do sada najodlučniji potez američke banke da tokom krize ponovo uspostavi rad kakav je bio pre pandemije

  • 0
rad od kuće, laptop

Foto: Pixabay

Vodeća bankarska institucija "JPMorgan Chase" rekla je zaposlenima da se vrate na posao sledeće nedelje, jer su dobili zabrinjavajući podatak analize. Naime, produktivnost onih koji rade od kuće je opala.

Kako je istakao CEO Džejmi Dimon, situacija je posebno kritična ponedeljkom i petkom. Kažu da je razlog za to otuđenost pri radu od kuće, budući da nema "žive" interakcije među kolegama. Ovakav način života je ponajviše uticao na mlađe radnike.

Banka je, međutim, primetila opšti pad produktivnosti kod i dodala da bi mlađi radnici "mogli biti u nepovoljnijem položaju zbog propuštenih prilika za učenje", jer nisu u kancelarijama. Nalazi JPMorgan-a je istakao da se radnici moraju vratiti na posao do 21. septembra.

Ovo je do sada najodlučniji potez američke banke da tokom krize ponovo uspostavi rad kakav je bio pre pandemije, a povratak se pre svega odnosi na one zadužene za trgovinu i prodaju. Ipak, vremenom će se podsticati i povratak radnika koji su na drugima funkcijama, do maksimalnog kapaciteta od 50% na području Njujorka.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>