• 1

Gotovo je: Tramp odobrava Oraklovu kupovinu aplikacije TikTok?

Ovu infromaciju su američkoj televiziji CNBC potvrdila dva različita izvora upoznata sa situacijom

  • 1
tik tok

Foto: Pixabay

Pod bombastičnim naslovom ''Gotovo je'', američka tv mreža CNBC javlja da će administracija predsednika Donalda Trampa danas popodne po lokalnom vremenu odobriti ugovor o partnerstvu Orakla i TikToka.

Ovu infromaciju su toj američkoj televiziji, kako se navodi, potvrdila dva različita izvora upoznata sa situacijom.

Orakl je u ponedeljak potvrdio da je postigao dogovor sa kineskim BajtDensom, matičnom kompanijom popularne aplikacije za razmenu video sadržaja TikTok, o preuzimanju upravljanja podacima američkih korisnika te aplikacije, preneli su mediji.

Međutim, Oraklovi planovi da postane "provajder od poverenja" u pogledu podataka korisnika TikToka u SAD, ne ispunjavaju zahteve predsednika Trampa da neka domaća kompanija stekne potpuno vlasništvo nad američkim poslovanjem te aplikacije, primećuje CNBC.

Ukoliko se zvanični Vašington, kako najavljuje ova televizija, oglasi danas - nestaće i nedoumice vezane za različita medijska tumačenja o suštini Oraklovog dogovora, koji neki nazivaju partnerstvom s BajtDensom, a drugi kupovinom manjinskog udela, ali ne i pravom akvizicijom.

Video: Aston Martin DB5 više neće biti samo legendarni automobil: Stiže posebna serija viskija

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>