• 0

Telekom izdaje korporativne obveznice vredne 23,5 milijardi dinara, ročnost je pet godina

Pojedinačna nominalna vrednost obveznica je 10.000 dinara

  • 0
Stednja, novac Ročnost obveznica je pet godina / Foto: Shutterstock

Skupština akcionarskog društva "Telekom Srbija" donela je odluku o izdavanju 2,35 miliona korporativnih obveznica čija je ukupna nominalna vrednost 23,5 milijardi dinara, navodi se u dokumentima objavljenim danas na internet stranici te kompanije.

Pojedinačna nominalna vrednost obveznica je 10.000 dinara, a one se u dematerijalizovanom obliku izdaju za kvalifikovane investitore, navodi se u odluci koju je juče donela skupština ovog akcionarskog društva.

Rok za upis obveznica biće 30 dana od dana stupanja na snagu odluke Skupštine, a emisija će se smatrati uspelom ako u tom roku bude upisano najmanje 50 odsto ponuđenih obveznica.

Obveznice se izdaju radi finansiranja poslovnih potreba "Telekoma Srbija", uključujući refinansiranje postojećih finansijskih obaveza i finansiranja unapređenja poslovnih aktivnosti. Ročnost obveznica je pet godina, a kuponska kamatna stopa je 3M BELIBOR + 2,95 p.p. godišnje.

Obveznice su neobezbeđene, odnosno negarantnovane, a imaju fiksno dospeće što znači da će se glavnica u celosti otplaćivati na dan dospeća. Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, Republika Srbija je vlasnik 58,1 odsto akcija Telekoma, 20 procenata je u vlasništvu same kompanije, a 21,8 posto akcija je u rukama fizičkih lica.

Video: Ćulibrk: Telekom je ponos srpske ekonomije

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>