• 0

Ovo su deficitarna zanimanja trenutno u Srbiji: "Moja prva plata" i na Viberu

Mladi do 30 godina, bez radnog iskustva, za ovaj program će moći da konkurišu od 1. do 15. oktobra

  • 0
Viber, Vajber

Foto: Shutterstock

Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula je Vajber zajednicu "Moja prva plata", putem koje će biti dostupne sve relevantne informacije o programu - usmerenom na podršku zapošljavanju mladih i rešavanju problema manjka kadrova u privredi.

Kako se navodi u saopštenju, svi zainteresovani, a pre svega poslodavci i mladi sa završenom srednjom školom ili fakultetom, moći će da se uz pomoć Vajber zajednice informišu o aktuelnostima u okviru programa "Moja prva plata", uslovima konkursa, prijavi za program obuke, te da dobiju ostale važne informacije.

Program Vlade Srbije realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku PKS, Ministarstva finansija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i eUpravu.

Sve kompanije u Srbiji počev od velikih sistema do mikro privrednih subjekata i preduzetnika mogu da se, do 25. septembra, prijave za program.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, poslodavci mogu brzo i sigurno doći do deficitarnih zanimanja različitih obrazovnih profila: inženjera, lekara, ekonomista, pravnika, tehničara, vozača, trgovaca, ugostitelja, zanatlija

U PKS navode da program poslodavcima daje šansu da povećaju obim poslovanja, da investiraju u razvoj ljudskih resursa i uz manje troškove podmlade svoj kolektiv, unesu kreativnu i inovativnu snagu i energiju u postojeći tim.

U okviru programa devetomesečnog osposobljavanja u kompanijama, država je mladima obezbedila mesečnu naknadu u iznosu od 20.000 dinara za one koji konkurišu sa stečenim srednjim obrazovanjem, odnosno 24.000 dinara za mlade sa visokim obrazovanjem.

Mladi do 30 godina, bez radnog iskustva, moći će da konkurišu od 1. do 15. oktobra.

Video: Naša sećanja, naši ukusi, naši proizvodi, naša Srbija: Ovo je čuvarkuća garancija kvaliteta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari