• 6
 ≫ 

Delegacija vodeće kompanije iz auto-industrije u Srbiji: Novi Sad pobedio evropske gradove

 ≫ 

Japanci posetili Novi Sad

  • 6
Nidec Foto: Promo

Delegacija japanske kompanije "Nidek" koju je predvodio direktor Jun Seki, obišla je danas prostor za svoju buduću investiciju. 

Reč je o vodećoj kompaniji u oblasti automobilske industrije čiji dolazak je nedavno najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a s njima se danas sastao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u Gradskoj kući.

Vučević je ocenio da bi prisustvo takvog giganta u Novom Sadu umnogome doprinelo ekonomskom jačanju grada i značajnom povećanju zaposlenosti. Кako je rečeno na sastanku, Novi Sad je jedan od evropskih gradova koje je ''Nidek'' uzeo u razmatranje za realizaciju svoje investicije.

Prvi čovek Novgo Sada je sa saradnicima predstavio potencijale grada i sve prednosti kada je reč o poslovnoj klimi. On je naglasio da je gradska administracija uveliko dokazala koliko je ozbiljan partner zainteresovanim investitorima, te da bi i u ovom slučaju pružila svu moguću logistiku za realizaciju velike investicije koja bi bila veoma značajna i za Novi Sad i za Srbiju.

- Zajedno sa pokrajinskom i republičkom administracijom mi smo spremni da ispratimo takav privredni poduhvat, jer, osim neposredne finansijske koristi za državu i zapošljavanja, dolazak firme tog renomea je izuzetna reklama za našu zemlju. Današnja poseta nas ohrabruje, zahvalni smo Vladi na svoj pomoći, a nastavićemo predano da radimo na privlačenju investicija, jer nam je cilj da naši građani imaju gde da rade, da imaju bolji standard i da ostanu da žive sa svojim porodicama u Srbiji – rekao je Vučević.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, predstavnici Novog Sada poveli su goste u obilazak radne zone ''Sever 4''.

Video: Počinje gradnja postrojenja KyungshinCable u S. Palanci

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mijo

    16. septembar 2020 | 17:54

    Opet motanje kablova ?

  • mirko nemirko

    16. septembar 2020 | 21:06

    Nije motanje kablova.U pitanju je ozbiljna firma koja se bavi proizvodnjom svih industrijskih elektro motora..Nidec je kupio firmu u kojij ja radim i mogu vam reci da se firma preporodila od tada

  • Gojko

    16. septembar 2020 | 22:56

    Jel to opet neka firma za motanje kablova što su odbili česi slovaci i madjari...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>