• 9

Evo čime se tačno bavi auto kompanija koja stiže u Novi Sad: Šef na sastanku sa Vučićem

Nidec Jun Seki izrazio je zainteresovanost kompanije da ulaže u Srbiju

  • 9
Aleksandar Vučić, Nidec

Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s predstavnicima japanske kompanije Nidek, koja je zainteresovana za ulaganja u Srbiju.

Predsednik korporacije Nidec Jun Seki, izrazio je zainteresovanost kompanije da ulaže u Srbiju. On je rekao da planirana investicija iznosi preko 100 miliona evra, čime bi se otvorilo i više stotina radnih mesta u Novom Sadu.

Fotografije sa sastanka objavljene su na instagram profilu "Budućnostsrbije", a sastanku s predstavnicima japanskog giganta prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Aleksandar Vučić, Nidec

Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Nidek je vodeća japanska kompanija u oblasti auto-industrije, a predstavnici te kompanije juče su posetili Novi Sad, koji su uzeli u razmatranje za realizaciju investicije.

"Nidec Corporation" je japanski proizvođač električnih motora i ima najveći udeo na globalnom tržištu za male vretenaste motore koji napajaju hard-disk pogone.

Od 2017. godine kompanija ima 296 podružnica koje se nalaze, pored Japana, širom Azije, Evrope i Amerike.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    Vlada Srbije nastavlja sa ambicioznim privrednim i strukturnim reformama, koje ce, uveren sam, doprineti stvaranju povoljnijeg poslovnog okruzenja, obnoviti rast, unaprediti konkurentnost i stvoriti nova radna mesta.

  • Zeljko85

    Cilj je da gotovo svaki grad u Srbiji ima jednu ovakvu fabriku sa motornim vozilima, to će da podigne konkurenciju i standard.

  • Ivan

    Sve je to lepo al dolaze jer su culi da smo robovi! Kao u Smederevu auto industrija PKC a plate za 2000 radnika 35.000!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke