• 0

Mesi 9 godina vodio pravnu bitku, a sve zbog bicikala: Konačno može da registruje svoju robnu marku

Mesi je 2011. godine pokušao da registruje brend sa logoom koji se sastoji od njegovog imena sa stilizovanim slovom M, na šta je odmah reagovao španski brend "Masi"

  • 0
Lionel Messi, Lionel Mesi

Lionel Mesi / Foto: Tanjug/AP

Argentinski fudbaler Lionel Mesi može da registruje robnu marku pod svojim imenom, potvrdio je danas najviši Evropski sud nakon devetogodišnjeg pravnog spora.

Sud pravde EU potvrdio je presudu Opšteg suda iz 2018. godine, koja kaže da je zbog slave igrača španske Barselone mala verovatnoća da se njegova marka pomeša sa španskim brendom bicikala koja slično zvuči - "Masi".

Mesi je 2011. godine pokušao da registruje brend sa logoom koji se sastoji od njegovog imena sa stilizovanim slovom M. Na to se Kancelariji za intelektualnu svojinu EU žalio "Masi" tvrdeći da bi nazivi robnih marki bili previše slični.

Sud je, međutim, odbacio tu prijavu zaključivši da je Mesijevo prezime kao javne ličnosti i svetski poznatog fudbaler, dobro poznata činjenica.

Video: Japanac izvodi trikove koje teško da bi umeli da ponove Ronaldo i Mesi

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>