• 7

"Beograd na vodi je pokrenuo razvoj grada. Najveći šoping mol na Balkanu stiže za mesec dana"

Kula Beograd, kao i zgrada Magnolija sa 110 stanova, a buduća najviša zgrada na Balkanu u kojoj će biti Sent Ridžis hotel, biće završene na jesen 2021. godine

  • 7
beograd na vodi

Beograd na vodi / Foto: Belgrade Watefront

- "Beograd na vodi" je najveći građevinski projekat u Evropi, kakav bi poželela svaka evropska prestonica. On je pokrenuo razvoj glavnog grada Srbije - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

Takođe je naveo da u ovom trenutku na izgradnji "Beograda na vodi" radi 2.800 radnika, i dodao: "Završena je izgradnja 768 stanova, a trenutno se gradi 2.484 stana, 269 hotelskih soba i tržni centar površine 300 hiljada kvadrata". Najveći šoping mol na Balkanu biće otvoren za oko mesec dana.

Kula Beograd, kao i zgrada Magnolija sa 110 stanova, a buduća najviša zgrada na Balkanu u kojoj će biti Sent Ridžis hotel, biće završene na jesen sledeće godine, saopštio je BEOINFO. Vesić je dalje najavio da će u oktobru tekuće godine početi rekonstrukcija hotela Bristol.

U toku je tender za izbor izvođača za izgradnju Dabl Ju hotela koja počinje 2021. godine. Vesić je istakao i da su na prostoru "Beograda na vodi" izgrađeni i javni prostori, kao što su Sava promenada, rekonstruisana Hercegovačka ulica, Bulevar Vudro Vilsona i Ulica Nikolaja Kravcova, zatim centralni park površine 27 hiljada m2, na kojima se nalaze dečija igrališta, sportski tereni, piknik zone i amfiteatar.

Vesić je rekao da je u toku je rekonstrukcija Savskog trga površine 30 hiljada metara kvadratnih, od čega dve trećine čini pešačka zona ispod koje se trenutno gradi velika kanalizaciona crpna stanica, a na trgu će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji.

Projekat "Beograd na vodi" je, kako kaže, posredno pokrenuo izgradnju nekoliko infrastrukturnih projekata koji su bili u planu skoro pola veka.

- Glavna železnička stanica je preseljena na Prokop koji se konačno završava, a početa je pre pola veka; izmeštena je železnička pruga iz centra grada, što Beograd planira od marta 1971. godine - zaključuje Vesić.

Video: Alabar: Možemo da svedočimo kako se razvija ovaj projekat

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    19. septembar 2020 | 14:30

    Nista mi to ne znaci.Tamo ce zalaziti samo biznismeni i njihove pratilje starlete.A posten narod ce raditi za minimalac.

  • vuk

    19. septembar 2020 | 14:25

    Ostavite se ovih kompjuterskih animacija i pokazite kako stvarno izgleda taj prostor tamo. To je jedno ogromno gradiliste puno prasine i teskih masina. Nikada ne bih ziveo u takvoj sredini.Za pet godina ako bude srece mozda sve i zavrse.Onda bih razmislio i kupio nesto ali samo u zgradi niske spratnosti. Pozdrav iz belog sveta

  • Zaludjivanje naroda

    19. septembar 2020 | 15:33

    A koliko radnika imas u ulici Cara Dusana lebati,jedna ulica se radi dva ipo meseca i jos nije ni blizu da se zavrsi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>