• 7

Palma: U Jagodini ima najviše gradilišta u Srbiji u odnosu na broj stanovnika

Predsednik Skupštine grada Jagodine obišao 6 gradilišta na teritoriji grada Jagodine

  • 7

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma sa svojim saradnicima obišao je šest gradilišta na teritoriji grada Jagodine. Kako je istakao u tom gradu ima najviše gradilišta u Srbiji u odnosu na broj stanovnika.

- Obišli smo gradilište gde se gradi nov vrtić "Pivarac" u Jagodini, gde će biti novih 1.300 kvadrata sa pristupnim komunikacajama, zelenom površinom i svom potrebnom opremom za decu u vrtiću. Izgradnju vrtića finansira grad Jagodina sa 90 odsto, a država sa 10. Zatim smo obišli u centru Jagodine mesto gde se gradi nov kulturni centar sa novom pozorišnom salom od 650 mesta, tako da će ukupno nov Centar za kulturu u Jagodini imati preko 1000 mesta, a ceo nov objekat ima 2.850 kvadrata, sa najmodernijom opremom za pozorišta i bioskope i ukupna vrednost tih radova je 335.000.000 dinara, od čega lokalna samouprava Jagodine finansira 90 odsto, a država Srbija 10 - rekao je Palma.

Pored toga, on je sa svojim saradnicima obišao i osnovnu školu u selu Vinorača koja će, kaže, biti gotova krajem sledeće nedelje.

- Biće to jedna od najmodernijih i najlepših u Srbiji sa zelenim površinama, parkom, terenom za male sportove i letnjikovcem. Ova škola se 100 odsto finansira sredstvima grada Jagodine. Zatim smo obišli novu turističku destinaciju, a to je Kočin hrast u  Kočinom selu, kao uspomena na legendarnog Koču Anđelkovića. Radi se potpuna adaptacija lokacije Kočin hrast, koja će biti namenjena turistima i ribolovcima, sređuje se obala Velike Morave, prave se letnjikovci i ugostiteljski objekat i to je nova turistička lokacija grada Jagodine. Gradilište kod Kočinog hrasta 100 posto finansira jagodinska lokalna samouprava - kazao je Palma.

Pored svega toga, obišao je i gradilište od kojeg se, kaže, živi, a to su nova radna mesta.

- Velika industrijska hala veličine 8.000 kvadrata spremna je za dolazak nemačkog giganta "Fišer automotive sistems", koji će u Jagodini zaposliti 350 radnika. Ova kompanija se bavi proizvodnjom delova i dodatne opreme za motorna vozila i to ona najeminentnija poput Mercedesa i BMW-a. Ova kompanija ima svoje pogone u Nemačkoj, SAD-u, Kini i Češkoj, a sada i u Srbiji, u Jagodini. Do kraja godine stižu mašine u ovu halu i počinje proizvodnja. Inače ova prozivodna hala je vlasništvo kompanije Visokogradanja inženjering Vladana Radovanovića, koju je nemački investitor iznajmio. I na kraju obišli smo gradilište nove sportske hale i zatvorenih bazena u Jagodini, koje u potpunosti finansira kompanija Visokogradnja inženjering, na čemu im se zahvaljujem, jer su prepoznali sve potencijale Jagodine. Ovi bazeni biće gotovi do kraja naredne godine - rekao je on.

- Dakle gradimo u oblasti obrazovanja, kulture, sporta i onoga od čega se živi, a to su nova radna mesta i sve to uglavnom sopstvenim sredstvima iz budžeta grada Jagodine, a sredstva su obezbeđena štednjom po čemu je lokalna samouporava u Jagodini poznata i po svom motu da budžet troše građani, a ne političari - zaključio je Palma, nakon obilaska gradilišta na teritoriji grada Jagodine.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V8

    Kik Boxeri, hahahahaha...

  • Ikac Jagodinac

    Ovo je strašno kako se ovoj pojavi dozvoljava da radi ovo što radi. Grad je toliko arhitektonski naružen da je to za svaku osudu. Nije mi samo jasno kako ga nije sramota da priča o nekom "kulturnom centru" kad je kulturu uništiio, a kulturni centar srušio, a bio je remek delo građevinarstva. Namerno je zapušten i divljački srušen i sva je sreća da niko nije poginuo prilikom tog nestručnog i neobezbeđenog rušenja. Da postoji zakon, pravda i normalno pravosuđe taj isti bi poodavno bio iza rešetaka za sve prostačko- kriminalne radnje koje je učinio i gradu i građanima. Masksrada, tipa 3.000 za gospodina je samo jedan način poniženja, nikako pomoć . Svi ti koji sa njim čine tu tzv. vlast u Jagodini su isti kao i on...prosti, bahati, neobrazovani, kriminalno obogaćeni, narod zastrašen sve u fazonu " neću da se kačim sa mafijom i kriminalcima". Bolje i ne zaslužujemo kad ćutimo.

  • Jova

    Zna se na kojim se poslovima najbolje peru prljave pare

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke