• 7
 ≫ 

Palma: U Jagodini ima najviše gradilišta u Srbiji u odnosu na broj stanovnika

 ≫ 

Predsednik Skupštine grada Jagodine obišao 6 gradilišta na teritoriji grada Jagodine

 • 7

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma sa svojim saradnicima obišao je šest gradilišta na teritoriji grada Jagodine. Kako je istakao u tom gradu ima najviše gradilišta u Srbiji u odnosu na broj stanovnika.

- Obišli smo gradilište gde se gradi nov vrtić "Pivarac" u Jagodini, gde će biti novih 1.300 kvadrata sa pristupnim komunikacajama, zelenom površinom i svom potrebnom opremom za decu u vrtiću. Izgradnju vrtića finansira grad Jagodina sa 90 odsto, a država sa 10. Zatim smo obišli u centru Jagodine mesto gde se gradi nov kulturni centar sa novom pozorišnom salom od 650 mesta, tako da će ukupno nov Centar za kulturu u Jagodini imati preko 1000 mesta, a ceo nov objekat ima 2.850 kvadrata, sa najmodernijom opremom za pozorišta i bioskope i ukupna vrednost tih radova je 335.000.000 dinara, od čega lokalna samouprava Jagodine finansira 90 odsto, a država Srbija 10 - rekao je Palma.

Pored toga, on je sa svojim saradnicima obišao i osnovnu školu u selu Vinorača koja će, kaže, biti gotova krajem sledeće nedelje.

- Biće to jedna od najmodernijih i najlepših u Srbiji sa zelenim površinama, parkom, terenom za male sportove i letnjikovcem. Ova škola se 100 odsto finansira sredstvima grada Jagodine. Zatim smo obišli novu turističku destinaciju, a to je Kočin hrast u  Kočinom selu, kao uspomena na legendarnog Koču Anđelkovića. Radi se potpuna adaptacija lokacije Kočin hrast, koja će biti namenjena turistima i ribolovcima, sređuje se obala Velike Morave, prave se letnjikovci i ugostiteljski objekat i to je nova turistička lokacija grada Jagodine. Gradilište kod Kočinog hrasta 100 posto finansira jagodinska lokalna samouprava - kazao je Palma.

Pored svega toga, obišao je i gradilište od kojeg se, kaže, živi, a to su nova radna mesta.

- Velika industrijska hala veličine 8.000 kvadrata spremna je za dolazak nemačkog giganta "Fišer automotive sistems", koji će u Jagodini zaposliti 350 radnika. Ova kompanija se bavi proizvodnjom delova i dodatne opreme za motorna vozila i to ona najeminentnija poput Mercedesa i BMW-a. Ova kompanija ima svoje pogone u Nemačkoj, SAD-u, Kini i Češkoj, a sada i u Srbiji, u Jagodini. Do kraja godine stižu mašine u ovu halu i počinje proizvodnja. Inače ova prozivodna hala je vlasništvo kompanije Visokogradanja inženjering Vladana Radovanovića, koju je nemački investitor iznajmio. I na kraju obišli smo gradilište nove sportske hale i zatvorenih bazena u Jagodini, koje u potpunosti finansira kompanija Visokogradnja inženjering, na čemu im se zahvaljujem, jer su prepoznali sve potencijale Jagodine. Ovi bazeni biće gotovi do kraja naredne godine - rekao je on.

- Dakle gradimo u oblasti obrazovanja, kulture, sporta i onoga od čega se živi, a to su nova radna mesta i sve to uglavnom sopstvenim sredstvima iz budžeta grada Jagodine, a sredstva su obezbeđena štednjom po čemu je lokalna samouporava u Jagodini poznata i po svom motu da budžet troše građani, a ne političari - zaključio je Palma, nakon obilaska gradilišta na teritoriji grada Jagodine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Nenad

  20. septembar 2020 | 20:07

  Cudo da nije savijao armaturu rukama ili slicno...

  9
  0

  Podelite komentar

 • Ivan

  20. septembar 2020 | 15:00

  A Smederevo se polako rusi....

  9
  1

  Podelite komentar

 • Zvele

  20. septembar 2020 | 20:54

  Kakav si foler još kad bih ti svi poverovali u sve što zboriš iiiiii

  6
  1

  Podelite komentar