• 29

Upravo leže poslednji korona minimalac: Još 36.440 dinara za deo radnika u Srbiji

Radnici novac mogu da očekuju za dan, dva. Gazde danas

  • 29
Pedeset evra, evri, biznis, rukavice, koronavirus

Foto: Shutterstock

Poslednji korona minimalac, koji se odnosi na firme koje su osnovane u od pojave korone, leći će danas. 

Tako, zaposlenima u novosnovanim preduzećima biće uplaćeno po 36.440 dinara za dve minimalne zarade od 60 odsto, a novac će dobiti ukupno 10.289 preduzeća. Radnici novac mogu da očekuju za dan, dva.

Poslednju isplatu minimalca dobiće ukupno 16.544 zaposlenih. Po 36.440 dinara dobiće zaposleni u 8.141 preduzeća koja su osnovana u periodu od 15. marta do 20. jula, ali i zaposleni u 2.148 ostalih preduzeća koja ranije nisu koristila prve mere pomoći.

U novoosnovanim firmama novac će dobiti 11.074 zaposlenih, a u ostalim preduzećima njih 5.470. Ukupno će biti uplaćeno nešto više od 596 miliona dinara.

Ranije je isplaćeno pet minimalaca kao podrška privreda, i to tri cele minimalne zarade i dve po 60 odsto. Ujedno, to je poslednja mera iz drugog paketa podrške privredi,

Ukupan paket ekonomskih mera namenjenih građanima i privredi težak je oko 5,8 milijardi evra, odnosno 12,5 odsto BDP-a.

Prema najavama resorngo ministra, o trećem paketu mera neće biti govora dok se ne vide bilansi na kraju oktobra na osnivu čega će se praviti i rebalans budžeta. 

Video: Mali: Sjajne vesti, po prvi put u istoriji, Srbija najbolja u Evropi

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buf

    I kod nas je u firmi smanjena plata za toliko tako da taj minimalac nije za radnike i nemoj te da lazete narod

  • Mao

    Kakvim radnicima pare idu gazdama koje normalno zaradjuju i naplacuju svoje usluge ili proizvode i niko od njih nema ni casti ni morala pa da to malo para uplati radniku, nego se bahate i kupuju besna kola i nekretnine

  • Ceca

    Koji minimalac kad gazda uzima sebi sto niste uplatili radnicima vec poslodavcu.gde je ko je na birovu rada da uplatite toliko ima nezaposleni a nemaju nista sramota dajete poslodavcu u djep.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke