• 0

Prvi čovek "Nikole" podneo ostavku: Da li to znači da priznaje krivicu?

Nekoliko dana pošto je "General Motors" kupio 11% udela u kompaniji "Nikola", američki startap je optužen za prevaru i njegove akcije su naglo pale

  • 0
kompanija Nikola Motor, Trevor Milton,  Executive Chairman

Trevor Milton / Foto: Printskrin: Youtube/Nikola Motor Company

"Nikola", novoosnovani startap za proizvodnju električnih vozila, suočen sa optužbama za prevaru, izvestio je da je njegov osnivač Trevor Milton podneo ostavku na mesto predsednika kompanije.

Do toga je došlo dve nedelje nakon što je kompanija za kratku prodaju ""Hindenburg Research" u svom izveštaju navela da Milton daje lažne izjave o tehnologiji, kako bi se razvijao i udruživao sa vrhunskim proizvođačima automobila.

Podsećamo, "General Motors" je početkom septembra najavio da preuzima 11% udela u "Nikoli", što je ulilo nadu investitorima da vredi ulagati u novi američki brend, ali su akcije kompanije pale 14 odsto nakon što su iznete optužbe.

Tvrdnje su, takođe, predmet istrage američke Komisije za hartije od vrednosti i, navodno, Ministarstva pravde. "Nikola" se suočio sa turbulentnim periodom nakon kratkotrajnog skupa akcija početkom ovog meseca, budući da je "GM" rešio da preuzme ulog od dve milijarde dolara u kompaniji i proizvede njen novi kamionet.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>