• 0

Srpska fabrika stakla u stečaju: Računi u blokadi dve i po godine, u iznosu od 631,6 miliona dinara

Dužnici su pozvani da bez odlaganja ispune svoje obaveze prema Srpskoj fabrici stakla

  • 0
staklo

Foto: Pixabay

Nad Srpskom fabrikom stakla u Paraćinu otvoren je stečaj zbog trajnije nesposobnosti plaćanja, navodi se u rešenju Privrednog suda u Kragujevcu.

Stečaj je otvoren na predlog beogradske firme "Remontenerdži", a sud je pozvao poverioce da prijave svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja u roku od 60 dana. Dužnici su pozvani da bez odlaganja ispune svoje obaveze prema Srpskoj fabrici stakla.

Prvo poverilačko ročište zakazano je za 22. oktobar, a za stečajnog upravnika određen je Saša Jovanović iz Paraćina. Kako se navodi, "Remontenerdži" se kao novi poverilac i ovlašćeni predlagač stečaja pojavio ove godine pošto mu je javno preduzeće "Srbijagas" ustupilo potraživanje ka Srpskoj fabrici stakla.

"Srbijagas" je ustupio 8,56 miliona evra obezbeđenog, i 4,33 miliona dinara neobezbeđenog potraživanja koje je, kako se navodi, sa kamatama i sudskim troškovima na kraju prošle godine iznosilo 5,34 miliona dinara.

U obrazloženju se navodi i da su računi fabrike stakla u neprekidnoj blokadi od kraja marta 2018. godine i to u iznosu od 631,6 miliona dinara.

Video: Aston Martin DB5 više neće biti samo legendarni automobil: Stiže posebna serija viskija

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>