• 0
 ≫ 

Šta mislite: Ko češće uplaćuje osiguranje pred put i ko više troši na putovanja - muškarci ili žene?

 ≫ 

Muškarci obično troše više na putovanja: samo 48% muškaraca su ove godine potrošili na putovanja manje od 5.000 dolara, u poređenju sa 70% žena

  • 0
turista

Foto: Pixabay

Muškarci i žene se razlikuju u mnogim stvarima, pa i u onim koje smatramo "opštim", a tiču se zdravlja, brige o sebi i putovanja. Naime, najnovije istraživanje firme "Berkshire Hathaway Travel Protection" pokazuje su žene opreznije, tj. manje rizikuju kada je reč o planiraju putovanja, dok muškarci automatski češće putuju, pa i češće uplaćuju osiguranje.

Žene, generalno, teže da budu sigurnije kada je u pitanju planiranje putovanja u doba kovida-19, a anketa je sprovedena 15. avgusta i obuhvata 136 putnika. Na primer, dok je blizu 60% ispitanica u anketi reklo da više pere ruke ili koristi sredstvo za dezinfekciju tokom pandemije, to isto je reklo samo 39% muškaraca.

Muškarci su, takođe, više nego dvostruko češće rekli da će rizikovati tokom putovanja (48%), u poređenju sa samo 20% žena. Studija kaže da vesti o izbijanju bolesti ili nasilju verovatno neće uticati na njihove planove za putovanja.

Kada je reč o osiguranju pred putovanje, muškarci su više skloni kupovini polisa, kažu iz kompanije. Više od 46% muškaraca se osiguralo prilikom svih putovanja u 2020, u poređenju sa nešto više od 25% žena. Samo 34,6% muškaraca se nije osiguralo pred put, u poređenju sa 49,5% žena.

Među putnicima oba pola koji su kupili putno osiguranje, samo 24% muškaraca kao razlog navodi strah od izbijanja bolesti, u poređenju sa 38% žena. Glavni razlog koji su žene navodile bilo je pokrivanje troškova kašnjenja i otkazivanja letova, dok su muškarci rekli da putno osiguranje štedi vreme i novac.

Muškarci obično troše više na putovanja: samo 48% muškaraca su ove godine potrošili na putovanja manje od 5.000 dolara, u poređenju sa 70% žena.

Video: Njih dvoje putuju po svetu i gde god bili imaju najbolji pogled iz spavaće sobe

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>