• 1
 ≫ 

Šef DFC u Beogradu: Došli smo ovde da ostanemo, naše otvaranje nije simbolično

 ≫ 

"Naša kancelarija nije otvorena simbolično"

  • 1

Došli smo u Beograd kao velika delegacija, 6 agencija, jer verujemo u promene - rekao je direktor DFC Adam Boler.

- Otvaranje naše kancelarije nije simbolično, to je kancelarija koja je došla tu da ostane, to pokazuje zainteresovanost za širi razvoj ovog regiona, lideri sa ovih prostora su se opredelili za ljude, za radna mesta, ne za politiku - rekao je Boler.

Boler je otkrio da će direktor kancelarije DFC u Beogradu biti Džon Jovanović, Amerikanac srpskog porekla.

Potpisivanjem ekonomskog sporazuma u Vašingtonu, Beograd i Priština, odnosno njihovi lideri, pokazali su da nisu zaključani u prošlosti, već da gledaju u budućnost i da rade za narod, izjavio Boler.

Ukazao je da realizacija Sporazuma iz Vašingtona dolazi samo dve nedelje nakon potpisivanja i istakao da danas u Beogradu nije samo delegacija DFC, već još pet američkih vladinih agencija, koje zajedno predstavljaju najveću ekonomsku moć američke vlade.

Boler je istakao da je DFC veoma posvećen poslu u regionu, jer, kako navodi, zajedno sa američkom vladom veruje u snagu i promenu regiona.

Premijerka Ana Brnabić i šef DFC Adam Bodler potpisali su zajedničku izjavu i prisustvovali simboličnom otvaranju kancelarije Američke razvojne korporacije u Beogradu (DFC).

- Postigli smo mnogo i odškrinuli vrata starog prijateljstva u Vašingtonu - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u izjavi posle potpisivanja sporazuma.

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel, rekao je da će prvi rezultati sporazuma iz Vašingtona, odnosno današnje otvaranje kancelarije DFC u Beogradu biti radna mesta za godinu dana.

Video: Tamo gde dolaze Amerikanci, tu je budućnost

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    22. septembar 2020 | 16:38

    Pa oni su tu od 1999 i ostaće dok nas ne svedu na BG i Okolinu!!! E, moji Srbi neznam šta čekate i kome verujete?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>