• 0
 ≫ 

Novi poslovi za godinu dana: Grenel otkrio prve rezultate sporazuma

 ≫ 

Radna mesta za godinu dana

  • 0
Aleksandar Vučič, Ričard Grenel, učesnici sastanka

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel, rekao je da će prvi rezultati sporazuma iz Vašingtona, odnosno današnje otvaranje kancelarije DFC u Beogradu biti radna mesta za godinu dana.

Grenel, koji je prethodno prisustvovao potpisivanju Zajedničke izjave kojom je ozvaničeno otvaranje regionalne kancelarije DFC u Beogradu, poručio je srpskm narodu da može da ih drži za datu reč:

- Držite nas za reč, mnogo obećanja je dato narodu Srbije u prethodnom periodu. Držite nas za reč ne samo za vašingtonski sporazum, već i za prethodna tri, koji se tiče uspostavljanja avio linije i železničke linije i izgradnje autoputa - naglasio je Grenel.

Dodao je da je važna simbolika, ali da ona ne obezbeđuje hranu na stolu i da će se zato Amerika potruditi da se ispune obećanja i otvore radna mesta u Srbiji.

Grenel je rekao da je za ekonomsku normalizaciju potrebno vreme da pokaže rezultete, ali da bi, ako se strane vrate političkim raspravama, bila učinjena ista stvar koju su drugi radili 21 godinu, a to je da samo stavljaju reči na papir, dok građani ne osećaju rezultate.

Grenel je rekao da je Tramp u Vašingtonu autsajder, ali da je delegacija SAD u Srbiji danas upravo zato što je on čovek sa strane i što je verovao u ovaj proces.

Kako je naveo, na početku je bilo kritika da se pošlo pogrešnim putem, ali je, kako kaže, verovao da se nešto može pokrenuti kroz razgovore sa privatnim sektorom i ljudima.

Premijerka Ana Brnabić i šef DFC Adam Bodler potpisali su zajedničku izjavu i prisustvovali simboličnom otvaranju kancelarije Američke razvojne korporacije u Beogradu (DFC).

- Postigli smo mnogo i odškrinuli vrata starog prijateljstva u Vašingtonu - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u izjavi posle potpisivanja sporazuma.

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel, rekao je da će prvi rezultati sporazuma iz Vašingtona, odnosno današnje otvaranje kancelarije DFC u Beogradu biti radna mesta za godinu dana.

Video: Sastanak državnog vrha Srbije i delegacije SAD

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>