• 1
 ≫ 

BAT počinje proizvodnju Dunhill-a u Vranju

 ≫ 

Kompanija starteški opredeljena za dalje ulaganje u srpsko tržište

  • 1
BAT Vranje Foto: Nikola Anđić

Kompanija British American Tobacco (BAT) započela je proizvodnju jednog od svojih najpoznatijih proizvoda, premium cigareta Dunhill, u svojoj fabrici u Vranju. Dolazak Dunhill-a u Vranje rezultat je dugogodišnjih ulaganja u modernizaciju fabrike i proizvodnje, a ujedno potvrđuje stabilnost kompanije, ali i stratešku i dugoročnu opredeljenost ka poslovanju i daljem ulaganju u srpsko tržište. Širenjem proizvodnih kapaciteta, fabrika u Vranju postaje peta fabrika u BAT sistemu u Evropi koja proizvodi ovaj format cigareta iz premium klase.

Premium cigarete Dunhill zadržaće nepromenjen kvalitet i ukus uz inoviranu paklicu, zahvaljujući visokim tehnološkim standardima fabrike u Vranju, koja važi za jednu od najznačajnijih u BAT grupi.

BAT Vranje Foto: Nikola Anđić

Direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru Milorad Krstikeski istakao je da su takvi rezultati ujedno dalji podsticaj za nastavak razvoja i unapređenja poslovanja fabrike. “Fabrika u Vranju ove godine obeležava 135 godina postojanja, a naša kompanija je od svog dolaska u Srbiju, pre 17 godina, nastojala da konstantno ulaže u njenu modernizaciju, što potvrđuje činjenica da je u tu svrhu do sada uloženo 270 milona evra. Početak proizvodnje premium cigareta Dunhill u Vranju, doprineće u značajnoj meri jačanju pozicije same kompanije na tržištu, privrede grada, a samim tim celokupne srpske privrede. Strateška opredeljenost BAT-a ostaju dalja ulaganja, i to zahvaljujući angažovanju zaposlenih, koji su najveće bogatstvo kompanije, a čija posvećenost je upravo doprinela razvoju i donošenju novog proizvoda. U proteklom periodu zadržali smo kompletnu radnu snagu,  nismo koristili pomoć države i nastavili smo sa investicijama“, rekao je Krstikeski.

Krstikeski je dodao će kompanija BAT ostati čvrsto posvećena saradnji i dijalogu sa Vladom Republike Srbije po svim pitanjima, a posebno akcizne i poreske politike i kao najpouzdaniji partner u borbi protiv sive ekonomije.

BAT Vranje Foto: Nikola Anđić

Direktor regionalne Privredne komore za pčinjski i jablanički okrug Goran Jović podsetio je da je u proteklih 17 godina BAT pokazao izuzetne rezultate, bio pouzdan partner na tržištu i u značajnoj meri doprineo novim zapošljavanjima na jugu Srbije.

„Razvoj i proizvodnja novih brendova poput Dunhilla u značajnoj meri utiče na povećanje obima proizvodnje, a samim tim i stvaranje mogućnosti za nova zapošljavanja i veću spoljno trgovinsku razmenu. BAT je dobro prihvaćen i kod samog stanovništva i lokalne zajednice, a kroz korporativne društveno odgovorne aktivnosti za vreme vanrednog stanja nastojao je da doprinese da se pandemija ublaži na teritoriji pčinjskog okruga“, zaključio je Jović.

Kao kompanija koja je od svog dolaska u Srbiju, kroz poreze uplatila više od dve milijarde evra u budžet Republike Srbije, BAT će i budućnosti nastaviti sa ulaganjima u privredu i razvojem i modernizacijom proizvodnih kapaciteta fabrike u Vranju. Takođe, kao jedan od prioriteta kompanije BAT ostaje korporativna društvena odgovornost, što je i pokazala u prethodnom perodu, za vreme trajanja pendemije, kroz brojne donacije, kako lokalnoj zajednici, tako i zdravstvenom i socijalnom sistemu Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>