• 1

Šta je danas DFC doneo u Beograd: "Odvojili milione dolara, ali važni su snažni odnosi"

Pre današnjeg simboličnog otvaranja realizovano je niz sastanaka

  • 1
DFC IZJAVA BOLER ADAM BOLER

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije, DFC, Adam Boler rekao je da je DFC odvojila milione dolara za projekte, ali da su najznačajniji novi, jaki i snazni odnosi Srbije i SAD.

- DFC je odvojila milione dolara za projekte koji se sada procenjuju i tehnički tim je tu već nekoliko dana pre nas. Imali su na desetine sastanaka u Srbiji sa privatnim sektorom i jako velikom grupom firmi u Srbiji - rekao je Boler na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu ali je ukazao da želi drugačiju dinamiku kloja ne sme da se izgubi u odnosima između Kosova i Srbije.

On je ukazao i na to da predstavnici 6 agencija koji su danas prisutni u delegaciji SAD upućuju na novu eru u odnosima Srbije i SAD , a koju su doneli Tramp, Grenel i Vučić.

Napominje da je američka delegacija pre dolaska u Beograd razgovarala i sa premijerom Grčke o energetici i partnerstvu sa Srbijom, kao i da se ne bi stiglo do te tačke u razgvoru da tranije nije potrpisan sporazum u Vašingtonu.

Najavljuje i susret i razgovore sa izraelskim premijerom Netanjahuom.

Premijerka Ana Brnabić i šef DFC Adam Bodler potpisali su zajedničku izjavu i prisustvovali simboličnom otvaranju kancelarije Američke razvojne korporacije u Beogradu (DFC).

- Postigli smo mnogo i odškrinuli vrata starog prijateljstva u Vašingtonu - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u izjavi posle potpisivanja sporazuma.

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel, rekao je da će prvi rezultati sporazuma iz Vašingtona, odnosno današnje otvaranje kancelarije DFC u Beogradu biti radna mesta za godinu dana.

Boler je na otvaranju kancelarije te institucije u Beogradu, da će Džon Jovanović, biti šef DFC  u našoj prestonici.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>