• 0

Otvara se prva Bezos akademija: Besplatna je i namenjena deci iz siromašnih porodica

Sa radom počinje 19. oktobra, a ideja je, inače, potekla još 2018. godine

  • 0
Jeff Bezos, Džef Bezos

Džef Bezos / Foto: Guliver/Osman Orsal/Getty Images/

Džef Bezos, osnivač i izvršni direktor kompanije Amazon, objavio je juče na Instagramu da će prva Bezos akademija - besplatna predškolska ustanova za decu koja dolaze iz porodica sa niskim prihodima - biti pokrenuta u oktobru na jugu Sijetla.

"Ova učionica je samo početak", napisao je Bezos, i dodao da Akademija otvara svoja vrata mališanima 19. oktobra. Kako se dalje napominje, u planu je otvaranje još ovakvih ustanova širom zemlje. Nastavni program će trajati  tokom cele godine, pet dana u nedelji, za decu uzrasta od 3 do 5 godina.

Najbogatiji čovek planete je prvi put najavio da planira da izgradi mrežu besplatnih predškolskih ustanova u novembru 2018. godine, kada je pokrenuo "Bezos Day One Fund", vredan dve milijarde dolara. Fond ima dva prioriteta: doniranje neprofitnim organizacijama koje pomažu beskućnicima i izgradnju mreže predškolskih ustanova.

Od svog pokretanja, Fond daje oko 100 miliona dolara godišnje različitim neprofitnim organizacijama, a osnivač Amazona je ostao relativno tih u vezi sa školskom inicijativom, sve do danas. Škole će biti inspirisane Montesori programom, metodom obrazovanja gde su nastavni planovi i programi praktičniji, zabavniji i konkretniji.

Bezos je, inače, pohađao Montesori školu kada je imao dve godine, u Novom Meksiku. Smatra da je to iskustvo dosta uticalo na to kakva je osoba danas i šta je sve postigao u životu.

- Ne znam šta naučno istraživanje pokazuje, ali intuitivno mislim da je ovaj program dobar za malu decu - rekao je Bezos, i prisetio se "iscrtavanja slova na brusnom papiru" i "slikanja na velikom štafelaju".

Mreža predškolskih ustanova radiće pod matičnom neprofitnom organizacijom, koja se takođe naziva Bezos Academy.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke