• 0

9 svetski poznatih restorana podnelo zahteve za bankrot

Restorani i drugi ugostiteljski objekti su među onima koje je korona kriza najteže pogodila

  • 0
restoran Ugostitelji su prvi na udaru ekonomskih posledica pandemije / Foto: Pixabay

Ovo je teška godina za restoransku industriju i ljubitelje hrane. Maloprodajna apokalipsa je u punom jeku, a nisu pošteđeni ni najomiljeniji lanci restorana u SAD i širom sveta.

Ukupno je trajno zatvoreno više od 1.500 objekata od početka pandemije, a ovo su poznati lanci restorana koji su podneli zahtev za stečaj zbog korona virusa.

FoodFirst Global Restaurants, nekadašnja roditeljska firma italijanskih restorana "Brio Italian Grille" i "Bravo Italian Kitchen", podnela je zahtev za bankrot još u aprilu. Brendove je kasnije kupio "Earl Enterprises" koji planira da ih oživi.

Le Pain Quotidien je belgijska pekara koja je propala krajem maja i prodala svih svojih 98 objekata u Americi kompaniji "Aurify". Oni su potvrdili da nameravaju da ponovo pokrenu pekare na 35 lokacija.

CEC Entertainment je podneo zahtev za bankrot krajem juna, a prethodno je otkriveno da su prodavali pice onlajn, putem aplikacije "Pasqually's Pizza".

California Pizza Kitchen je kežual lanac restorana, uglavnom za večeru, koji je krajem jula objavio da odlazi pod stečaj. To znači da će prestati sa radom čak 200 objekata širom zemlje. Kažu da je za mnoge ugostitelje kovid-19 jedan od najvećih izazova sa kojim su se susreli, ikada.

Pica, sendvič ili hot dog: šta birate? Ni pica nije "zaštićena" od krize / Foto: Pixabay

Garbanzo Mediterranean Grill je podneo zahtev za bankrot pre malo više od mesec dana, a ovaj lanac restorana iz Kolorada je već imao probleme s nagomilanim dugovima, pa je pandemija samo ubrzala taj proces.

TooJay's iz Floride je samo mesec dana od početka korona krize širom sveta - otišao pod stečaj. Pre dve nedelje ih je kupila kompanija "Monroe Capital LLC": mnogi objekti su ponovo otvoreni, a neki su zatvoreni trajno.

Maison Kayser, lanac francuskih pekara, podneo je zahtev za bankrot 11. septembra, a kupila ga je kompanija "Aurify Brands", ista ona koja je kupila objekte "Le Pain Quotidien" u SAD.

Sizzler je poslednji na ovoj listi, a reč je o lancu restorana mahom zasnovanom na mesu i morskim plodovima. U SAD imaju oko 107 lokacija, a samo 14 je bilo u vlasništvu kompanije.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>