• 8

"Formiran tim koji će raditi sa DFC 24 sata dnevno": Džon Jovanović došao na posao

Sastanku prisustvuje i Džon Jovanović

  • 8

- Razgovarali smo o projektima, kao i o tome kako ćemo da unapredimo odnose dve zemlje. Ministarstvo je formiralo tim koji će raditi 24 sata sa DFC,čini mi se,  jer su veliki projekti pred nama - rekla je Zorana Mihajlović u izjavi za medije posle sastanka sa predstavnicima DFC.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se oko 10 sati, sa predstavnicima američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) i EXIM banke, a sa kojima će razgovarati o finansiranju projekata u oblasti infrastrukture.

Tom sastanku prisustvuje i direktor regionalne kancelarije DFC u Beogradu Džon Jovanović kome je ovo praktično prvi radni dan u Srbiji.

Poseban tim će raditi 24 sata dnevno na projektima sa američkom finansijskom korporacijom. Kako je rekla ministarka, velike stvari su pred nama, kao i da se to ne odnosi samo na povezivanje sa Prištinom autoputem Niš - Merdare - Priština, kao i železnicom, već i na regionalne projekte na kojima će se raditi.

Istakla je da je danas održan prvi radni sastanak sa DFC-om, kao i da će to ministarstvo nastaviti da priprema projektnu dokumentaciju kako bi što pre usledila i realizacija.

Zorana Mihajlović, DFC sastanak

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prenela je da su na današnjem sastanku bili i predstavnici Koridora Srbije, Puteva Srbije i srpskih železnica i da su razgovrali, pre svega, o tome kako da se unapredi infrastruktura, kao i o projektima koje su dogovorili predsednici Srbije i SAD, a koji će povezati region.

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje današnjim sastancima srpskih zvaničnika i izjavio da je Ministarstvo građevinarstvo, kao i uvek, sastanku pristupilo profesionalno, pokazalo spremnost za rad i viziju za Srbiju u povezivanju sa regionom.

Ističe da su svi planovi tog ministarstva u skladu sa ciljevima srpskog i američkog predsednika, Aleksandra Vučića i Donalda Trampa, o kojima se, podseća, govorilo na sastanku u Vašingtonu.

U timu ministarke Mihajlović su državni sekretar Miodrag Poledica, pomoćnici ministra za građevinastvo, transport, vazdušni i vodni saobraćaj i drugih sektora.

Sastanku u Klubu poslanika ispred američke delegacije prisustvuju i savetnik direktora DFC - a Kejleb Mek Keri, ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, šef bankarskog sektora EXIM banke Stefan Rena i drugi predstavnici DFC - a i EXIM banke.

Video: Šef DFC u Beogradu: Došli smo ovde da ostanemo

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sejn

    24 sata radno vreme!? Jel po smenama? U jbt pa to je shop&go... Zakon o radu? Sindikati javite se...

  • Cobi

    To se odnosi i na povezivanje Beograda sa okolnim selima, udaljena stotinak kilometara, a na jugu će i dalje kišiti.

  • Bili

    Hoće li ta nova-stara pruga od Prištine do Niša biti "brza pruga" koja će šiptare preko Bgd-a i Budimpešte spojiti sa EU?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke