• 10

Pitao sam za milijardu, rekli su "stižu milijarde": Mali posle sastanka sa Amerikancima

Uskoro zvanična cifra

  • 10
Siniša Mali, DFC sastanak

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Amerikanci nude milijarde dolara za razvoj srpskih kompanija, privrede i infrastrukturne projekte, rekao je ministar finansija Siniša Mali, posle sastanka sa američkim DFC-om.

- Kada sam rekao da razmišljamo o milijardu dolara samo za garantnu šemu, oni su rekli - razmišljajte o milijardama dolara, a ne o jednoj milijardi - rekao je Mali, dodajući da će tačna cifra biti poznata krajem sledeće nedelje.

Tada ću od njih dobiti ponudu, precizirao je Mali.

Istakao je da je to prilika koja se ne propušta i koju moramo da iskoristimo na pravi način. Naše ministarstvo, predstavilo je i projekte za finansiranje, sa posebnim naglaskom na program "Srbija 2025".

Tom sastanku prisustvovao je i direktor regionalne kancelarije DFC u Beogradu Džon Jovanović.

U timu ministra Malog su državni sekretar Gojko Stanivuković, pomoćinici ministra za finansijski sistem, za makroekonomska i fiskalna pitanja, zatim, direktor uprave za javni dug i ostali.

Sastanku u Klubu poslanika ispred američke delegacije prisustvuju, osim Džona Jovanovića, savetnik direktora DFC - a Kejleb Mek Keri, ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, šef bankarskog sektora EXIM banke Stefan Rena i drugi predstavnici DFC i EXIM banke.

Mali je ranije izjavio da su osim infrastrukturnih projekata predmet američkog interesovanja mikro, mala i srednja preduzeća, žensko preduzetništvo, kao i poljoprivreda. Kazao je i da će se sa DFC-om razgovarati o novoj garantnoj šemi koja bi se radila sa tim američkim fondom, finansiranju velikih projekata iz programa "Srbija 2025", razvojnom finansiranju i drugim temama.

Video: Zorana Mihajlović: Formiran tim koji će raditi sa DFC 24 sata dnevno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>