• 0

Mag za biznis poručuje: Ovo je jedini način da se pomogne ljudima, ako Tramp želi da spasi ekonomiju

"Svaka porodica treba da dobije 4.000 USD u naredna dva meseca"

  • 0
novac, dolari, biznismen

Foto: Pixabay

S oko 13 miliona nezaposlenih Amerikanaca i hiljadama preduzeća koja su trajno zatvorena širom SAD, stručnjaci upozoravaju da će biti potreban veći podsticaj za ekonomski oporavak.

Međutim, Kongres je u ćorsokaku i malo je verovatno da će se uskoro postići dogovor o drugom paketu podsticaja. Milijarder Mark Kjuban kaže da je taj paket potreban sada jednako kao i na početku i sredinom krize. Dodaje da trenutno postoje "dve ekonomije" ili dva skupa realnosti: jedan za one koji mogu da ostanu "na površini" idrugi za one koji to ne mogu.

Njegov stav je da bi svako američko domaćinstvo, bez obzira na nivo prihoda, trebalo da dobije stimulaciju od 1.000 dolara, na svake dve nedelje, u naredna dva meseca. On je to predložio još u maju, a i dalje veruje u tu ideju. Međutim, uslov je da porodice potroše stimulaciju u roku od 10 dana.

Reč je o pristupu "Iskoristi ili izgubi", koji bi, kako kaže Kjuban, bio koristan da se promoviše potrošnja, što bi podstaklo rad preduzeća i stimulisalo ekonomiju.

- Ne zanima me na šta troše. To mogu biti slatkiši, kirija, hipoteka, može biti sve što smatraju potrebnim ili što žele -kaže Kjuban i dodaje da su "ljudi nesigurni u svoju budućnost, pa umesto da troše, oni štede".

U aprilu je stopa lične štednje dostigla rekordno visok nivo, prema američkom Birou za ekonomsku analizu. Američki milijarder donosi inovativni plan, da se novac svake nedelje vraća državnoj ekonomiji, a kako dalje navodi: "Jednom kada preduzeća počnu da imaju potražnju, čak i ako su zatvorena i rade onlajn, onda postoji razlog da vrate zaposlene na posao i zadrže ih ako se potražnja održi".

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>