• 55

Prosečna plata u Srbiji prvi put premašila 510 evra

Koliko vi zarađujete?

  • 55
Novac, dinari, novčanik

Foto: Shutterstock

Prosečna bruto zarada, obračunata za jul, iznosila je 83.016 dinara, dok je prosečna plata bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 60.029 dinara, te je prvi put u Srbiji prosečna plata viša od 510 evra.

Rast bruto zarada u periodu od januara do jula 2020, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 9,5 odsto nominalno, odnosno 7,9% realno. Istovremeno, neto zarade su porasle za 9,3 odsto nominalno i za 7,7 odsto realno.

U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečna bruto zarada za jul 2020. godine nominalno je veća za 9,2 odsto, a realno za 7,1 odsto, dok je prosečna neto zarada nominalno veća za 9,1 odsto i za 7,0% realno.

Video: Da možete da birate koliku biste sebi platu dali?!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    Koliko dobro zivim da jedva cekam kada cu otici iz zemlje

  • Sone

    Ne znam koliki je prosek u drzavi, mogu ovoj statistici samo da verujem ili ne. Ja imam nesto više od 1000 evra, a prosek mojih prijatelja je negde oko 700 evra. Pa sad, ako gledam po tome, vrlo moguće.

  • Voja

    Hajde jednom da pričamo o plati ostavimo prosek prostrani jedemo sarmu ja kupus oni meso zajedno jedemo sarmu eto to je prosek

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke