• 0
 ≫ 

Berze pale na tromesečni minimum: Nema novog paketa pomoći, a korona se ne predaje

 ≫ 

Berze reagovale na loše vesti

  • 0
Biznismen, telefon, grafikon, berza

Foto: Shutterstock

Globalna rasprodaja rizične imovine oborila je evropske akcije na tromesečni minimum, jer su izostanak novih podsticaja za američku ekonomiju i drugi talas epidemije korona virusa izazvali strah od usporavanja globalnog oporavka.

Evropski indeks STOKS 600 pao je za 1 posto na najniži nivo od 26. juna, dok su berze u Frankfurtu, Londonu i Parizu potonule u rasponu od 0,6 do 1 odsto.

Indeksi na Volstritu su zabeležili tokom noći snažne gubitke, predvođeni padom akcija tehnoloških kompanija, nakon što su zvaničnici američkih Federalnih rezervi pozvali Kongres da odobri dodatnu državnu pomoć ekonomiji, iznoseći istovremeno svoj čvrst stav nastavku o vođenja labave monetarne politike.

Akcije kompanija u sektorima putovanja i nafte i gasa su pale za oko 2 odsto, a u istom procentu su potonule tehnološke akcije.

Britanski bioskopski operater Sinevorld se stropoštao za čak 16,5 procenata, najavljujući da će možda morati da ide sa novom emisijom akcija kako bi prikupio dodatna sredstva.

Video: Premijerka Srbije posetila njujoršku berzu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>