• 5

"Ako ne platite 4.500 RSD, ceh će biti 15.000": Lažne uplatnice zbunile firme u Srbiji, ne nasedajte

Upozravaju sve korisnike da ova ponuda ne potiče iz APR-a

  • 5
Fantomske firme, biznismen, maska, prevara, fantomska firma

Foto: SHutterstock

 Agencija za privredne registre ponovo je upozorila privredne subjekte da nemaju obavezu upisa u registar portala "Privredni-registar.rs", jer to nije zvaničan registar APR-a, već je reč isključivo o komercijalnoj ponudi za oglašavanje.

U saopštenju APR navodi da su se ponovo oglasili tim povodom zbog obraćanja velikog broja privrednih subjekata koji su dobili dopise „Privrednog-registra.rs" kojima se pozivaju da se upišu u taj registar.

Takvim dopisima, dodaje se, privredni subjekti se dovode u zabludu da ih upućuje Registar privrednih subjekata koji vodi APR.

Naglašavaju da primaoci tih dopisa nemaju nikakvu zakonsku obavezu registracije na tom portalu, jer je u pitanju ponuda koja ima isključivo komercijalnu svrhu oglašavanja za račun privrednog društva "Digitalna platforma d.o.o. Beograd- Novi Beograd".

apr, prevara

Foto: Printscreen

To privredno društvo je, dodaju, osnovano 14. februara 2020. godine i registrovano za delatnost istraživanja tržišta i ispitivanje javnog mnjenja.

- Na uplatnicama priloženim uz dopis ovog privrednog društva odštampan je iznos od 4.500 dinara, uz obaveštenje da će naknada za upis u ''Privredni-registar.rs'' biti uvećana na iznos od 15.000 dinara, ukoliko se uplata ne izvrši do 12. oktobra 2020. godine - upozoravaju u APR-u.

Video: Osam načina da sačuvate vašu karticu od krađe dok ste na odmoru

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • inspektor Blaza

    Lepa vest. Uhapseni su veceras.

  • Aleksandar

    Dovodjenje u zabludu I pokusaj prevare, I nikom nista izgleda.

  • Ivan

    Imate broj racuna,pa hapsite

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke