• 48
 ≫ 

Vučić: Molio sam Erdogana, obećao industrijsku zonu koja je kao druga najbolja u svetu

 ≫ 

Turska bi trebalo da izgradi industrijsku zonu na teritoriji Vojvodine

  • 48
Aleksandar Vučić, Turska, Tajip Erdogan

Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Na sastanku sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, razgovarali smo o infrastrukturnim projektima koje radimo, došle su i kompanije koje rade na deonici kod Kuzmina, zatim i predstavnici kompanije koje rade na auto-putu Karađorđe, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je naveo, molio je Erdogana o industrijskoj zoni, ona koja je jedna od najboljih dve ili tri na svetu, jednu takvu bi trebalo oni da naprave na teritoriji Vojvodine.

- Time bismo rešili svako pitanje zaposlenosti, penzija i plata. To bi bio jedan strahoviti podsticaj za rast naše ekonomije - rekao je Vučić.

Kako je objasnio ta industrijska zona bi značila da turske kompanije dođu tu, rade i proizvode, da odatle pružaju usluge.

Vučić se sastao danas u Istanbulu sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Vučić i Erdogan razgovaraju tet-a-tet, a radni ručak počeo je nešto posle 13.30 sati.

Teme sastanka, kako je najavio, biće sva "goruća pitanja", kao i ekonomske teme.

Precizirao je ranije danas da će zamoliti turskog kolegu za podršku za jednu industrijsku zonu u Srbiji, budući da postoje turske kompanije zainteresovane da je razvijaju, ali je potrebna i podrška predsednika Turske.

Uskoro opšrinije...

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kim

    25. septembar 2020 | 17:47

    Ako ces da ih moliš za platu od 30 ili 40000,bolje nemoj ,samo stranci dodju i iskorištavaju nas narod za mizernu platu...

  • Olimdar

    25. septembar 2020 | 17:23

    Našum ljudima kada nešto prave u industrijskoj zoni naplaćuju sve i svašta da ne mogu da opstanu, kada dodju stranci njima besplatno zemljište zatim priključak voda struja gas i na kraju po deset hiljada eura za svakog zaposlenog. Zato naši ljudi ne mogu da podnesu troškove porez koji odrede i mnogi zatvataju hale jer režija veća nego dobit. Treba našim ljudima omogućiti lakše poslovanje pa tek strancima. Samo neznam koga to briga udri po našima pomaži strance. Kada stranci potriše sve beneficije onda zatvaraju firme i pravac njihova zemlja izem ti takvu politiku.

  • .

    25. septembar 2020 | 16:47

    Jel ima iko na ovom svegu a da ga ti nisi molio,koji lik ovaj Vucic,pa to nema nigde...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>