• 8

Džon Jovanović već obilazi region: "Žao mi je što ne shvataju, DFC donosi korist svima"

"Pregovara u svetu tako da donese nešto i Srbiji i čitavom regionu"

 • 8
Marko Đurić, DFC sastanak

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da je Kancelarija DFC otvorena u Beogradu regionalna i da će od nje imati koristi svi i izrazila žaljenje što mnogi političari u regionu prenebregavaju tu važnu činjenicu.

Ona je za tv Pink rekla da kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić pregovara u svetu tako da donese nešto i Srbiji i čitavom regionu.

- Od te Kancelarije korist će imati ceo region jer je on (Vučić) prvi postavio tezu nema jake i stabilne Srbije bez jakog i stabilnog regiona. Pregovarao je o regionalnoj Kancelariji, iako će ona najviše doneti Srbij kao najjačoj ekonomiji regiona - precizirala je Brnabić i dodala da je Džon Jovanović, čelni čovek Kancelarije, već krenuo po regionu da upozna privredu i vidi koji su projekti prioritetni.

Brnabić je dodala da su SAD samim tim što su pronašli Jovanovića i postavili ga na čelo Kancelarije u Beogradu pokazali koliko im je stalo do Srbije.

- SAD samim tim što su pronašli Džna Jovanovića, što su sa pažnjom gledali kako da nađu fenomenalnu osobu, u radu sa privatnim sektorom, sa finansijskim institucijama, čoveka sa mnogo veza, ali srpskog porekla, čoveka koji govori srpski, zaposlili ga u DFC i doveli ovde, pokazuje koliko im je stalo do osnosa sa Srbijom, građanima, našim kompanijama - rekla je ona.

Video: Šef DFC u Beogradu: Došli smo ovde da ostanemo

 

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • FANTOM

  27. septembar 2020 | 14:03

  Opet neko čiji su preci sa ovih prostora. E takvi nam nikada nisu dobro doneli. Setite se Panića, Krstića a i ovaj Karađorđević, majko moja, tata ga se odrekao i dao mu samo 5000$ a ovi ga izdržavaju kao belog medveda. Ako pogodi koju srpsku reč pola sata urnebesnog tapšanja ushićene bulumente.

  13
  6

  Podelite komentar

 • PRINCIPijalan

  27. septembar 2020 | 22:26

  Roditelji otisli u Ameriku i svom sinu dali ime Dzon. Mogu da zamislim koliko su ga ucili da voli Srbiju i svoje poreklo. Dosla jos jedna pijavica nakon svih pijavica od 5.Oktobra do danas.

  5
  1

  Podelite komentar

 • Renata

  27. septembar 2020 | 12:52

  Kakvo mu je to ime John Jovanovic? Ili Jovan Jovanovic ili John Johnson.

  3
  17

  Podelite komentar