• 25

4 činjenice o novoj industrijskoj zoni koja će nići u Vojvodini: Turska to ovako radi u svetu

Turska bi trebalo da izgradi industrijsku zonu na teritoriji Vojvodine

  • 25
Vojvodina, industrijska zona

Foto: Shutterstock, Wikimedia/PANONIAN

- Industrijska zona nići će u Vojvodini

- Biće kao jedna ili dve najbolje u svetu

- Poslovanje zajedničkih kompanija

- Rešenje za pitanje zaposlenosti i plata

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan obećao je pre nekoliko dana da će u našoj zemlji otvoriti industrijsku zonu. 

Ta industrijska zona, kako je najavljeno, bila bi nalik jednoj koja je među dve ili tri najbolje na svetu, a koju je takođe izgradila Turska.

Dodatno, jednu takvu trebalo oni da naprave na teritoriji Vojvodine. Ta industrijska zona podrazumevala bi dolazak turskih kompanija koje bi u Srbiji radile i proizvodile, a koje bi dalje odatle pružale svoje usluge.

Time bismo rešili svako pitanje zaposlenosti, penzija i plata. To bi bio jedan strahoviti podsticaj za rast naše ekonomije - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom sastanka sa Erdoganom.

Kako je objašnjeno, u zoni bi poslovale zajedničke kompanije.

- Srbija bi postala njihova domicijalna zemlja, a to je ogromna stvar za Srbiju - naveo je Vučić.

Nemamo više mesta za industrijske zone?

Dodao je da je u našoj zemlji problem što smo u deficitu sa zemljištem za industrijske zone i naveo primer da je u čitavom severu Bačke industrijska zona zauzeta u potpunosti.

- Mi više nemamo prostora u industrijskim zonama u mnogim gradovima u Srbiji, sada ćemo morati da nalazimo novu zemlju da bismo reindustrijalizovali zemlju u potpunosti - istakao je tada Vučić.

Zbog toga bi trebalo da usledi reindustrijalizacija Srbije.

Inače, reindustrijalizacija podrazumeva i model cirkularne ekonomije. On znači da materija i energija nastavljaju da kruže u prirodi, a da industrijski razvoj ne ugrožava, kao što je to do sada bio slučaj.

Osim što se reindustrijalizacija odnosi na nove kompanije koje tek dolaze, ona se, odnosi i na postojeća preduzeća koja zagađuju životnu sredinu. Sve one morale bi da prate ekološke standarde.

Video: Bili smo u selima koja leže na litijumu - naša budućnost je bela

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    Zivim u Vojvodini. Nisam protiv Vucica ali pricam kako jeste. Vec sad ima toliko velikih firmi ovde a nema radnika! Stalno otvoreni konkursi ali nema ljudi. Ko ce da radi u toj industrijskoj zoni? Samo se plasim da nije resenje za migrante ko sto se suska..

  • Bhm

    P7ni smo para,sve nam dobro ide ali nam uvek trebaju investitori?!Kako to!?Pa ako smo finansijski dobri zasto sami ne otvaramo ili ne renoviramo onolike razvaljene i unistene fabrike koje su petooktobarci kao najveća pošast unakazili,rasprodali i otpustili na hiljade ljudi?!

  • Despotovac

    Ima li nade za Despotovac

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke