• 0
 ≫ 

Više od 20 firmi iz Srbije u UAE: Prva godina rada Kancelarije PKS Dubaiju

 ≫ 

"Ni u vreme pandemije koronavirusa nismo stali"

  • 0
Dubai ponovo dočekuje turiste

Foto: Tanjug/AP

Dubai ponovo dočekuje turiste

Foto: Tanjug/AP

Prisustvo na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) više od 20 kompanija iz Srbije u oblasti informacionih tehnologija, različitih sektora proizvodnje, trgovine i usluga, sve veći broj srpskih proizvoda u maloprodajnim objektima, jača saradnja i povezivanje poslovnih zajednica , kao i stavljanje naše zemlje na listu preporučenih destinacija, obeležili su prvu godinu rada Kancelarije Privredne komore Srbije (PKS) u Dubaiju.

Kako je saopšteno je iz Privredne komore Srbije , rezultat ovih aktivnosti jeste i ključna uloga u organizaciji video Blokčejn samita Srbije i UAE, koji će u saradnji sa Privrednom komorom Dubaija biti održan sledećeg meseca, uz učešće velikog broja kompanija i eksperata dve zemlje i Indije.

- Cilj nam je da ovaj samit bude prvi korak u povezivanju budućih poslovnih partnera, kao i da unapredimo saradnju kompanija u inovativnim i brzorastućim tehnologijama i sektorima - rekao je šef Kancelarije PKS u Dubaiju Marko Selaković.

- Ni u vreme pandemije koronavirusa nismo stali. Učestvovali smo u obnavljanju aviosaobraćaja između Srbije i UAE, bili podrška našim građanima i privrednicima u najtežim trenucima, pružali im informacije važne za uspešno poslovanje - dodao je on.

Zahvaljujući sporazumu sa Savetom slobodnih zona Dubaija i Lukom Abu Dabi kao i sporazumima koje je krajem oktobra 2019. godine potpisao Marko Čadež, predsednik PKS, kompanijama iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana omogućeno je brzo otvaranje firmi u slobodnim zonama, kao i niz drugih povlastica.

- Uspostavili smo kvalitetnu komunikaciju i partnersku saradnju sa više privrednih komora, asocijacija i trgovinskih predstavništava, radili na unapređenju prepoznatljivosti i imidža Srbije u Emiratima - podsetio je Selaković.

Prema njegovim rečima, planira se dalje jačanje spoljnotrgovinske saradnje, još veće prisustvo robe i usluga na tržištu Emirata, unapređenje partnerstva i poslovnog povezivanja, ne samo u domenima poljoprivrede, trgovine i turizma, već i u oblastima inovacija i novih tehnologija.

Video: Spektakularan vatromet u Dubaiju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>