• 0

Giganti detaljno analiziraju kovid-19: Da li će im ta procena unaprediti biznis i vratiti putnike?

Svetski putnici i dalje zaziru od putovanja avionom, ali "JetBlue" tvrdi da su šanse da se zaraze u letelici - samo 1 odsto. Hoće li to ubediti nepoverljive turiste da bukiraju svoje karte masovnije?

  • 0
avion, let

Foto: Pixabay

Avio-giganti su i te kako osetili aktuelnu krizu, što se odrazilo na više načina: kroz smanjenje plata, davanje otkaza, smanjenje broja poručenih aviona, odnosno kroz veći broj prizemljenih letelica.

Izvršni direktori i rukovodioci svake veće američke avio-kompanije govorili su ove nedelje na "Skift Global Forumu", virtuelnoj konferenciji posvećenoj turističkoj industriji i sporom oporavku od pandemije kovid-19.

Ovom sektoru je od marta odobrena pomoć od 25 milijardi dolara, kako bi se "spasile" plate, a Maja Leibman, ispred kompanije "American Airlines", kaže da je ova kriza uzela "najveći deo kolača", od svih prethodnih koje je zatekla radeći na poziciji izvršne potpredsednice.

Skot Kirbi, CEO u "United Air Holdings", upozorava da podrška koja ističe, a koja "održava" platne spiskove, može uticati i na ukidanje licenci za pilote i određenih sertifikata za ostalo osoblje. Dodaje da je trenutno ugroženo 100.000 radnih mesta, i da se stvari verovatno neće značajno poboljšati.

Iz kompanije "Delta Air Lines" takođe navode da će značajan deo službenih putovanja zauvek će biti izgubljen, dok šefica "JetBlue Airways", Džoana Džeragti, vidi svetlo na kraju tunela. Kaže da bi Harvardovo istraživanje moglo da vrati poverenje putnicima koji sada zaziru od letenja, jer su navodno šanse da se osoba zarazi tokom leta - svega 1%.

Ovu harvardsku studiju, inače, sponzoriše vazduhoplovna industrija. Podaci pokazuju da je u SAD oko 11.000 potencijalno bilo izloženo virusu u avionima. To bi, dakle, mogla biti duga bitka da se turisti ubede da ponovo obilaze zemlju ili svet letelicom.

Video: Kisić: Od petka u 18h nadzor svih koji se vraćaju u zemlju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>