• 1
 ≫ 

10 novih planova za Beograd: "Veliki broj akata dokaz da se u Gradu radi dobro"

 ≫ 

Planovi generalne regulacije imaju za cilj dodatni razvoj toplovodne mreže, što je u skladu sa donetim merama za poboljšanje ekološke klime u gradu

  • 1
Gradski urbanista Marko Stojčić

Foto: Marko Jovanović

Odbornici Skupštine grada usvojili su set planova ili izmena i dopuna planova detaljne i generalne regulacije za delove opština Zvezdara, Voždovac, Zemun, Čukarica, Rakovica i Palilula, a donete su i odluke o izradi ili izmenama i dopunama još nekoliko planova za delove teritorija Novi Beograd, Voždovac, Zemun, Surčin i Stari grad.

Кako je na sednici Skupštine grada naveo glavni urbanista Marko Stojčić, veliki broj planskih akata potvrda je da se u Gradu radi dobro.

– Deset planova se usvaja i to osam planova detaljne i dva plana generalne regulacije, kao i odluke o izradi još tri plana. Planovi generalne regulacije imaju za cilj dodatni razvoj toplovodne mreže, što je u skladu sa donetim merama za poboljšanje ekološke klime u gradu. Takođe, značajan je i Plan detaljne regulacije za sportske komplekse u Vojvode Šupljikca i Vatroslava Jagića, to jest kompleks "Radničkog" na Crvenom krstu koji decenijama čeka rekonstrukciju, a plan će omogućiti da zajedno sa Republikom uđemo u taj projekat.

Jedan od važnih planova za ekonomiju grada jeste budući stambeno-poslovni kompleks na poziciji Depoa, ali i plan na Rospi ćupriji, čime će se razrešiti problemi širine saobraćajnica i trotoara i nedostajuće infrastrukture u ovom delu grada. Slična je situacija i sa planom za područje uz Ovčanski put na Paliluli, gde će se utvrditi mreža saobraćajnica i pozicije za javne objekte  -precizirao je Stojčić.

U sklopu jednog od planova prihvaćena su i četiri amandmana građana.

Video: Gradonačelnik Radojičić: Može li novac od nekih projekata da se preusmeri na lečenje dece

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    29. septembar 2020 | 10:25

    Sta uradiste na Dorcolu, izgleda kao Bejrut. Zavrsavajte Cara Dusana ulicu bre

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>