• 0

Eskalacija sukoba moćnika iz luksuzne industrije: LVMH podnosi protivtužbu u ratu sa Tifanijem

U prijavi je detaljno opisano i mnogo primera lošeg upravljanja Tifanija, uključujući smanjenje kapitalnih i marketinških ulaganja i preuzimanje dodatnih dugova

  • 0
Luj Viton, Tifani

Foto: Shutterstock

Podsetimo se kako je to bilo pre dvadesetak dana: krajem 2019. LVMH je planirao da preuzme Tifani, za početnu cenu od 14 milijardi dolara, što je kasnije poraslo za još dve milijarde. Međutim, plan je propao.

Ova grupcija iz sektora luksuzne robe saopštila je da se povlači iz preuzimanja američke juvelirnice za 16,2 mlrd USD. Tifani je izvestio da planira da podnese tužbu, kako bi naterao LVMH da ispuni dogovor iz 2019, a francuska grupacija sada na to odgovara kontratužbom.

LVMH je danas rekao da je podneo protivtužbu protiv Tifanija, u pokušaju da se povuče iz preuzimanja, koje bi bilo najveće ikada u industriji luksuzne robe. U tužbi, podnetoj juče, piše da LVMH "i dalje ima puno poverenje u svoj stav da nisu ispunjeni uslovi neophodni za zatvaranje kupovine američkog giganta".

Dodaje i da su "lažni argumenti koje je izneo Tifani potpuno neosnovani". Razlog za povlačenje je, kako se navodi, uvođenje dodatnih američkih carina na proizvode iz Francuske, pa je u celu priču "umešalo prste" i Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

Tifani je odmah pokrenuo tužbu, rekavši da zahtev francuske Vlade nema zakonsku osnovu. U tužbi od ponedeljka, LVMH je spomenuo i krizu zbog korona virusa, istaknuvši da je sada nastupio "materijalni štetni efekat". U prijavi je detaljno opisano i mnogo primera lošeg upravljanja Tifanija, uključujući smanjenje kapitalnih i marketinških ulaganja i preuzimanje dodatnih dugova.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>