• 0

"Beograd finansijski stabilan uprkos koroni", kafići rade produženo od sinoć

"Najvažnije je da, iako smo imali smanjene prihode, nismo uzeli ni jedan jedini dinar kredita"

  • 0
Elektrana Svetlost i snaga

Foto: Facebook/Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Beograd finansijski stabilan i da njegov budžet trenutno iznosi oko 123 milijarde dinara, iako je, podseća, učestvovao u pomoći privredi za ublažavanje posledica krize izazvane pandemijom virusa korona.

Vesić ističe da je na početku godine budžet bio 1,205 milijardi evra, da je zbog epidemije korone smanjen u aprilu, a da je, kaže, na jučerašnjoj sednici korigovan, odnosno povećan u skladu sa prihodima grada.

- Sada iznosi oko 123 milijarde dinara, odnosno više od milijardu evra. Bez obzira na to što smo zajedno sa vladom učestvovali u pomoći našoj privredi, grad je finansijski stabilan - rekao je Vesić za TV Pink.

Rebalansom je, navodi, predviđena izgradnja još pet novih vrtića, uz šest koliko je već počelo da se gradi ove godine u Miloja Zakića na Čukarici, Belom polju u Obrenovcu, Novogradskoj u Zemunu, Bloku 62, na Bežanijskoj kosi i u Bulevaru patrijarha Pavla u Rakovici.

Pored toga, dodao je, nastavljaju se radovi u Bulevaru patrijarha Pavla, sa kojima se stiglo do Košutnjaka, a nastavlja se sada ka Mostu na Adi.

Takođe, dodaje, nastavlja se i izgradnja regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac kako bi se na vodovod priključili i Grocka, i Ritopek, i Vrčin, i Pudarci, i Umčari i Dražanj.

- Svi važni infrastrukturni projekti se nastavljaju, a socijalna davanja isplaćuju se u dan, kao i subvencije. Najvažnije je da, iako smo imali smanjene prihode, nismo uzeli ni jedan jedini dinar kredita. Ove godine otišlo je 38 miliona evra na vraćanje starog kredita - rekao je Vesić.

On je podsetio da od juče, na osnovu odluke Kriznog štaba, ugostiteljski objekti u zatvorenim prostorima mogu da rade do 23 sata, te da se ta odluka primenjuje već od sinoć.

Grad Beograd izašao je u susret ugostiteljima, dodaje Vesić, kako bi oni koji imaju baštu u svojim objektima mogli da rade do 1.00 i tokom radne nedelje, do 31. oktobra.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke