• 0

"Beograd finansijski stabilan uprkos koroni", kafići rade produženo od sinoć

"Najvažnije je da, iako smo imali smanjene prihode, nismo uzeli ni jedan jedini dinar kredita"

  • 0
Elektrana Svetlost i snaga

Foto: Facebook/Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Beograd finansijski stabilan i da njegov budžet trenutno iznosi oko 123 milijarde dinara, iako je, podseća, učestvovao u pomoći privredi za ublažavanje posledica krize izazvane pandemijom virusa korona.

Vesić ističe da je na početku godine budžet bio 1,205 milijardi evra, da je zbog epidemije korone smanjen u aprilu, a da je, kaže, na jučerašnjoj sednici korigovan, odnosno povećan u skladu sa prihodima grada.

- Sada iznosi oko 123 milijarde dinara, odnosno više od milijardu evra. Bez obzira na to što smo zajedno sa vladom učestvovali u pomoći našoj privredi, grad je finansijski stabilan - rekao je Vesić za TV Pink.

Rebalansom je, navodi, predviđena izgradnja još pet novih vrtića, uz šest koliko je već počelo da se gradi ove godine u Miloja Zakića na Čukarici, Belom polju u Obrenovcu, Novogradskoj u Zemunu, Bloku 62, na Bežanijskoj kosi i u Bulevaru patrijarha Pavla u Rakovici.

Pored toga, dodao je, nastavljaju se radovi u Bulevaru patrijarha Pavla, sa kojima se stiglo do Košutnjaka, a nastavlja se sada ka Mostu na Adi.

Takođe, dodaje, nastavlja se i izgradnja regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac kako bi se na vodovod priključili i Grocka, i Ritopek, i Vrčin, i Pudarci, i Umčari i Dražanj.

- Svi važni infrastrukturni projekti se nastavljaju, a socijalna davanja isplaćuju se u dan, kao i subvencije. Najvažnije je da, iako smo imali smanjene prihode, nismo uzeli ni jedan jedini dinar kredita. Ove godine otišlo je 38 miliona evra na vraćanje starog kredita - rekao je Vesić.

On je podsetio da od juče, na osnovu odluke Kriznog štaba, ugostiteljski objekti u zatvorenim prostorima mogu da rade do 23 sata, te da se ta odluka primenjuje već od sinoć.

Grad Beograd izašao je u susret ugostiteljima, dodaje Vesić, kako bi oni koji imaju baštu u svojim objektima mogli da rade do 1.00 i tokom radne nedelje, do 31. oktobra.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>