• 0

Pratite Visa Cashless Forum 2020: Ekonomski stručnjaci o izazovima i biznis prilikama u pandemiji

Forum će moći da se prati putem našeg portala i FB stranice u sredu 30. septembra. Vladimir Đorđević, generalni direktor Visa za Jugoistočnu Evropu, i Srđan Stanković iz Donesi.com na panelu od 13:15h

  • 0
Vladimir_Djordjevic_Visa Foto: Visa

Međunarodni Visa Cashless Forum 2020, “Novo normalno, novi izazovi, novi cashless” biće održan u sredu, 30. septembra, sa velikim brojem renomiranih učesnika iz istočne i jugoistočne Evrope, Ukrajine, Gruzije i Zajednice nezavisnih država, koji će putem online prenosa da govore o izazovima, prilikama i novoj digitalnoj paradigmi post COVID-19 ere.

Jedan od govornika na forumu je i američki ekonomski teoretičar, politikolog i pisac Francis Fukujama, a važnu ulogu će imati i Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, i to u ulozi moderatora na panelu „Novi biznis“, koji počinje od 13:15h i može da se prati putem direktnog linka na portalu Telegraf.rs i putem naše FB stranice.

- Drago mi je što ću biti u prilici da budem deo Cashless Foruma, jer je uvek zadovoljstvo sresti se, pa makar i virtuelno, sa kolegama iz celog sveta i razmeniti iskustva. Imamo sjajne sagovornike na panelu, među kojima je Srđan Stanković, direktor kompanije Donesi.com za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Tu su i Artur Dalivelia, osnivač onlineventspace.com firme za organizaciju virtuelnih događaja iz Belorusije, Rula Raim ko-osnivač kazahstanske platforme za dostavu Froot.kz, i Nona Songulašvili iz Gruzije, osnivač kompanije Tamashobana koja stvara edukativne društvene igre. Uveren sam da će to biti veoma kvalitetna diskusija - kaže Vladimir Đorđević.

O čemu će biti reči na panelu?

- Pričaćemo o receptima malih i srednjih preduzeća za uspeh, kao i o njihovim planovima za razvoj. Važna tema biće novi izraz u svetu finansija, pivot. Dok se na startap sceni termin odnosi na promenu strategije, suočavajući se sa realnošću, zapravo može da znači i potpunu promenu cele kompanije. Pivotiranje tokom pandemije je postalo novo normalno, posebno za kompanije koje su mahom funkcionisale u offline modu. Biće zanimljivo čuti koliko se takvih momenata dešavalo u kompanijama sagovornika.

Raznolikost tržišta doneće verovatno i veoma različite odgovore na brojne teme?

- Da, i tome se radujem, jer ćemo moći jedni od drugih da učimo. Da vidimo koje smo važne lekcije saznali tokom krize. Da bolje razumemo koje postupke mala i srednja preduzeća, ili startapi, ne bi trebalo da preduzimaju tokom transformacije nastale usled ovakvih situacija. Razgovaraćemo i o tome šta je nedostajalo preduzetnicima u procesu adaptacije na nove okolnosti, odnosno koja vrsta podrške im je bila najdragocenija.

Da li će biti reči o navikama potrošača tokom Covid pandemije?

- Naravno, govorićemo dosta o tome. Biće interesantno čuti da li se i koliko se promenio "profil" potrošača u proteklih šest meseci. Sagovornici će pričati o tome da li su pronašli neku novu ciljnu grupu na koju ranije možda nisu računali među prioritetima. Takođe, pričaćemo o pravcima u kojima očekujemo da navike potrošača nastave da se kreću.

Jedno od najtežih pitanja za preduzetnike je kako napraviti idealan biznis plan za 2021?

- Da, to je zaista teško predvideti. Međutim, pokušaćemo da napravimo paralelu između planova za 2019. i 2020. pa da odatle izvučemo neke ključne poruke. Videćemo koliko je pandemija zaista uticala na promene - ističe Đorđević.

Visa Cashless Forum je godišnja platforma koja spaja eksperte iz oblasti digitalnog plaćanja i inovacija, predstavnike finansijskih institucija, finteka, trgovce, pružaoce platnih usluga i regulatornih tela kako bi diskutovali o trenutnim trendovima u ekonomiji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>