• 0
 ≫ 

Mali obećao Fiskalnom savetu: "Poštovaću kalendar za usvajanje budžeta"

 ≫ 

Mali i Petrović saglasili su se i da bi trebalo dalje nastaviti sa javnim investicijama

  • 0
Mali, Petrovic

Foto: Ministarstvo finansija

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa predsednikom Fiskalnog saveta Pavlom Petrovićem, sa kojim je razgovarao o rezultatima u ovoj godini, kao i o budžetu za 2021. godinu, a uoči naredne Misije Međunarodnog monetarnog fonda koja počinje u ponedeljak 5. oktobra.

U saopštenju Ministarstva navodi se da su rezultati u 2020. godini, prema trenutnim podacima, bolji od planiranih, te da se očekuje da Srbija ovu godinu završi sa privrednim rastom koji će biti između -1 i nula odsto.

Predstavnici Fiskalnog saveta su istakli da u projekcijama rasta za narednu godinu treba održati konzervativni pristup, kao i da prihvataju da penzije rastu u skladu sa "švajcarskom formulom", a plate u skladu sa inflacijom.

Sagovornici su se saglasili da treba da postoji određena fleksibilnost u budžetu za narednu godinu, a s obzirom na neizvesnosti zbog pandemije koronavirusa.

Mali i Petrović saglasili su se i da bi trebalo dalje nastaviti sa javnim investicijama, a ministar je istakao da je apsolutni prioritet Vlade Srbije dalje ulaganje u izgradnju putne i železničke infrastrukture.

Kako je rekao, to će dodatno uticati na brži privredni rast. Takođe, Mali je naveo da će se i naredne godine javni dug držati pod kontrolom, kao i deficit.

Ministar je rekao da će se i ove godine poštovati kalendar kada je u pitanju usvajanje godišnjeg budžeta, te da očekuje da će biti usvojen u Narodnoj skupštini do 1. decembra.

Video: Mali: Sjajne vesti, po prvi put u istoriji, Srbija najbolja u Evropi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>